PSV laat Ajax dichterbij komen

0
2 mrt '08
FC Utrecht heeft weer bewezen een lastige ploeg te zijn voor de topteams.

In de Galgenwaard werd koploper PSV vakkundig opgerold: 3-1, aldus de Telegraaf. Daardoor nadert Ajax de Eindhovenaren tot op zes punten en is de spanning in de eredivisie weer terug.

PSV kwam wel op voorsprong. Aanvoerder Timmy Simons benutte een penalty na een half uur spelen. FC Utrecht raakte echter geïnspireerd door de achterstand. Robin Nelisse zorgde na vijf minuten al voor de gelijkmaker, waarna Tim Cornelisse vlak voor rust zijn ploeg op voorsprong bracht.

In de tweede helft jaagde PSV op de aansluitende treffer, maar het was Utrecht dat een kwartier voor tijd het slot op de wedstrijd gooide. Gregoor van Dijk faalde niet vanaf elf meter (hij benutte tot nu toe al zijn penalty's bij FC Utrecht) en zette de eindstand 3-1 op het scorebord.