Feyenoord onderuit in Kuip tegen NEC

sport
202
2 mrt '08
Feyenoord moet weer vrezen voor het halen van de play-offs.

De Rotterdammers gingen in de eigen Kuip kansloos onderuit tegen NEC: 1-3. Daarmee wordt de duizendste zege in de eredivisie voor Feyenoord weer minstens een speelronde uitgesteld, aldus de Telegraaf. Feyenoord staat nu vierde, maar FC Groningen en sc Heerenveen ruiken hun kans.

Brett Holman opende de score voor de Nijmegenaren na ruim een kwartier spelen. Giovanni van bronckhorst zorgde nog voor rust voor de gelijkmaker. Lange tijd leek het op een gelijkspel uit te lopen, maar tien minuten voor tijd sloeg NEC'er Jonas Olsson toe. Hij schoot de assist van Holman achter Henk Timmer. Vlak voor tijd zorgde Jeremain Lens voor de 1-3.

Een plek bij de eerste vijf lijkt de komende weken nog een moeilijke opgave te worden. Het medicijn om de dolende Rotterdammers er weer bovenop te helpen, lijkt voorlopig onvindbaar voor Bert van Marwijk. De Rotterdammers behaalden uit de voorgaande negen competitiewedstrijden slechts twaalf punten en acteerden daarin zeer matig. Na de nipte bekerwinst donderdag tegen FC Zwolle (2-1) benadrukte Van Marwijk dat alleen door punten te pakken de ploeg het vertrouwen terug kan krijgen.

Het is inmiddels een kwestie van tijd dat de 55-jarige oefenmeester wordt gepresenteerd als opvolger van Marco van Basten bij het Nederlands elftal en dat is misschien wel het enige medicijn dat Feyenoord momenteel nodig heeft. Sinds de flirt tussen de KNVB en Van Marwijk wereldkundig is, lijken de Rotterdammers door de perikelen rondom hun trainer van slag. Duidelijkheid over de positie van Van Marwijk kan Feyenoord misschien weer in rustiger vaarwater brengen.

© MAROKKO.NL 2008
feyenoord
rotterdam
nec
bert van marwijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?