''Kom naar Borgerokko en ik schiet je dood neer''

buitenland
39
5 mrt '08
Marokkaanse jongeren uit Seefoek en Borgerhout bedreigen Politie en politici in rapnummer.

Er circuleert een rapnummer op het internet genaamd 'Bagdad 2060' waarin de Antwerpse politie het flink moet ontgelden. Marokkaanse jongeren uit de Seefhoek en Borgerhout maakten het filmpje en bedreigen zelfs LDD-politica Mimount Bousakla met de dood.

De clip is al van vorig jaar te vinden op YouTube maar kwam pas sinds kort in de belangstelling. In het nummer horen we hoe de jongeren van leer trekken tegen de politie en justitie. ''We hebben schijt aan de justitie en aan de politie. De feiten die we plegen, niemand houdt ons tegen," horen we onder meer. Ook politici moeten er aan geloven. Vlaams Belangers gaan ze opknopen en Bousakla kan zich beter niet meer vertonen in Borgerhout. "Mimount Bousakla, ik zeg het nog een keer, kom naar Borgerokko en ik schiet je dood neer'' luidt het in het de song, afwisselend in het Frans en het Nederlands, aldus Hln.be.
 
''Ik weet dat ik in een aantal wijken mijn gezicht niet meer mag laten zien. Daar heeft de politie me al voor gewaarschuwd', aldus Bousakla. Ze is dus niet verbaasd over de provocerende teksten. Eerder kreeg ze al fysieke bedreigingen vanwege haar kritische opstelling tegenover de allochtone gemeenschap. ''Je moet al goed je best doen om de tekst te verstaan en er is niets strafbaar aan'', aldus een woordvoerder van de Antwerpse politie, dat verder niet wil reageren.

© MAROKKO.NL 2008
seefoek borgerhout belgie mimount bousakla rap
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi