Waris Dirie: ''Belgische politie behandelde me als een hoer''

buitenland
0
11 mrt '08
Op twee politiebureaus zou Dirie weggestuurd zijn en dreigden agenten haar in de cel te gooien.

De Somalische vrouwenrechtenactiviste Waris Dirie, die na haar mysterieuze verdwijning in Brussel sinds gisteren in een ziekenhuis in Oostenrijk ligt, uit zware beschuldigingen aan de Belgische politie. "Ze behandelden me als een hoer", zegt het voormalige topmodel.

Dirie verklaarde gisteren vanop haar ziekbed dat de Brusselse politie haar als een prostituee had behandeld, enkel en alleen omwille van haar huidskleur, zo meldt het Oostenrijkse persagentschap APA. Op twee politiebureaus zou Dirie weggestuurd zijn en dreigden agenten haar in de cel te gooien. 

"Het is een schande", aldus Dirie, die ook zegt mee te voelen met elke immigrant die naar België komt, omdat ze nu weet hoe die behandeld worden.

Dirie was vorige week twee dagen spoorloos in Brussel. Eerst zei ze dat ze verloren gelopen was in Brussel en dat er sprake was van een reeks misverstanden. Terug in Oostenrijk veranderde het verhaal. Volgens Dirie zou ze dinsdagavond urenlang met een taxichauffeur hebben rondgereden in Brussel. Na een vergeefse zoektocht naar haar hotel zou de man haar uiteindelijk hebben aangeboden bij hem te overnachten.

In zijn huis aan de rand van Brussel zou hij geprobeerd hebben Dirie te verkrachten, maar dat lukte niet, luidt het. Het ex-model zou dan twee dagen in het huis zijn vastgehouden. De taxibestuurder bracht haar uiteindelijk naar de stad terug, waar hij haar ongemoeid liet uitstappen, aldus Demorgen.

Dirie liet zich intussen opgenomen in een Oostenrijks ziekenhuis. Volgens haar advocaat is Dirie gewond aan de linkerschouder en kan ze haar linkerarm niet optillen. Ook zou ze schaafwonden hebben aan de benen.

© MAROKKO.NL 2008
waris dirie belgie brussel vrouwenrechtactiviste model
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi