Elf maanden eis voor doodsteken Youssef Mokhtari

algemeen
50
11 mrt '08
Het OM verdenkt P. ervan zijn klasgenoot opzettelijk van het leven te hebben beroofd.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag elf maanden cel geëist tegen de 14-jarige Hüseyin P.voor het neersteken van zijn 16-jarige klasgenoot Youssef Mokhtari vorig jaar oktober. Dat maakte justitie dinsdag bekend. 

Mokhtari werd buiten de hekken van het Technisch College (TeC) in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart in zijn nek gestoken. Korte tijd later overleed hij in het ziekenhuis. Het OM verdenkt P. ervan zijn klasgenoot opzettelijk van het leven te hebben beroofd, aldus een woordvoerder. De zaak had plaats achter gesloten deuren, aangezien de verdachte minderjarig is. De jongen zit nog altijd vast.

De officier van justitie eiste verder een voorwaardelijke plaatsing in een justitiële jeugdinrichting (zogeheten PIJ-matregel) omdat de verdachte volgens het OM enigszins verminderd toerekeningsvatbaar zou zijn, aldus Ad.nl.

Advocaat Bram Moszkowicz sprak tijdens de zitting van noodweerexces, een vorm van zelfverdediging. Volgens hem is zijn cliënt lang tijd op school gepest. Moszkowicz pleitte dan ook voor ontslag van rechtsvervolging, aldus een woordvoerder van het OM.

De rechter doet op 20 maart uitspraak.

© MAROKKO.NL 2008
bram moszkowicz youssef mokhtari amsterdam technisch college slotervaart
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?