Gomes redt PSV in penaltyreeks

sport
0
12 mrt '08
PSV zit in de kwartfinale van de UEFA Cup.

De Eindhovenaren verloren vanavond weliswaar met 0-1 van Tottenham Hotspur, maar namen vervolgens de strafschoppen beter. Pascal Chimbonda schoot de beslissende strafschop naast, nadat Heurelho Gomes eerder al een penalty van Jermaine Jenas had gestopt.

Dat PSV na afloop juichend over het veld liep was lang niet voor mogelijk gehouden. Tottenham Hotspur had de eerste vier strafschoppen onberispelijk raak geschoten, terwijl Danko Lazovic al had gemist. De beslissende strafschop van Jenas werd echter gekeerd door Gomes, waardoor PSV in de race bleef. Een misser van Chimbonda was vervolgens de oorzaak van een Brabants feest.

In de wedstrijd had Gomes PSV ook al een paar keer op de been gehouden. De thuisploeg, startend in dezelfde opstelling als zes dagen geleden op White Hart Lane, speelde een zwakke wedstrijd en leek het onheil op zichzelf af te roepen. Steed Malbranque, Ledley King, Tom Huddlestone en Darren Bent misten echter behoorlijke kansen op een verdiende openingstreffer.

Aan de overkant was de grootste kans van de wedstrijd voor Danny Koevermans. De spits dacht echter dat hij buitenspel stond en deed vlak voor doelman Paul Robinson weinig moeite om de bal tegen de touwen te werken. Ook Afellay (schot) en Farfán (vrije trap) kwamen niet tot scoren.

Tottenham Hotspur leek op 0-0 te blijven steken; zeker toen Keane en Berbatov twee fraaie kansen om zeep hielpen. Het was niet de dag van de aanvallers van The Spurs, waardoor PSV veilig leek. Een hoogstandje van Berbatov bracht de score echter alsnog in beweging. De Bulgaar volleerde een voorzet van Pascal Chimbonda achter de kansloze Gomes, waarna beide ploegen de verlenging in gingen.

In deze extra speeltijd wisten beide teams niet te scoren, waarna strafschoppen een winnaar moesten bepalen. PSV nam de penalty’s uiteindelijk beter en bekert verder.

© MAROKKO.NL 2008
psv
gomes
eindhoven
tottenham hotspur
strafschoppen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?