Politie verdenkt Pakistaan van terorrisme

algemeen
17
14 mrt '08
De Nationale Recherche is het onderzoek naar de Pakistaan eind januari begonnen.

De Nationale Recherche heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 26-jarige Pakistaan aangehouden die ervan wordt verdacht dat hij een aanslag in West-Europa voorbereidde.

Hij zou behoren tot een internationaal terroristisch netwerk, liet het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag weten. Volgens justitie zijn er geen aanwijzingen dat de man betrokken was bij de voorbereiding van aanslagen in Nederland.

Het netwerk waar de vermeende terrorist deel van uit zou maken, heeft eerder wel voorbereidingen getroffen voor een zelfmoordaanslag in Barcelona.

Die aanslag zou zijn gericht op aanhangers van de vermoorde Pakistaanse oppositieleidster Benazir Bhutto. De verdachten komen uit de kringen van de moordenaars van Bhutto, meldden Spaanse media in januari op basis van politiebronnen.

De Spaanse autoriteiten lieten eerder weten dat de voorbereidingen hiervoor na een aantal aanhoudingen in januari zijn verstoord. De Spanjaarden vermoeden dat de terroristische organisatie ook aanslagen heeft willen plegen in Frankrijk, Portugal, Duitsland en Groot-Brittannië.

De Nationale Recherche is het onderzoek naar de Pakistaan eind januari begonnen. Dat gebeurde op basis van informatie van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD).
De verdachte verblijft sinds september 2007 in Nederland en staat ingeschreven voor een vierjarige hbo-opleiding, aldus het OM. ‘Voor de studie waarvoor hij zich heeft laten inschrijven volgde hij echter weinig lessen. Hij werkte vooral als huisschilder.’

De politie heeft de man sinds het begin van het onderzoek vrijwel voortdurend geobserveerd. Om terroristische activiteiten te voorkomen heeft het OM besloten hem te laten aanhouden. De Dienst Speciale Interventies (DSI) heeft de arrestatie uitgevoerd, aldus Volkskrant.nl.

De Pakistaan wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© MAROKKO.NL 2008
pakistaan breda nationale recherche terrorisme benazir bhutto
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi