'Moslims zelf verantwoordelijk voor de beeldvorming'

algemeen
110
20 mrt '08
Volgens imam Fawaz Jneid moeten de moslims in Nederland het goede voorbeeld geven.

Sheikh imam Fawaz Jneid van de As-Soennah moskee in Den Haag vindt dat de moslims in Nederland hun hand in eigen boezem moeten steken. Volgens hem zijn zij zelf verantwoordelijk voor de beeldvorming die de afgelopen jaren rondom de islam is ontstaan.aldus Hln.be.

Imam Fawaz geldt als een van de meest radicale imams in Nederland. Hij is vooral bekend geworden om zijn politieke inmengingen. Hij raakte onder andere in opspraak nadat een preek van hem in de openbaarheid kwam waarin hij smeekte om een ernstige ziekte voor de doodgeschoten filmregisseur Theo van Gogh en de weggevluchte politica Ayaan Hirsi Ali. Toenmalig minister van Vreemdelingenzaken Rita Verdonk liet zelfs onderzoeken of de geestelijke leider vanwege zijn uitspraken Nederland kon worden uitgezet.

Volgens de imam moeten de moslims in Nederland het goede voorbeeld geven. "Wanneer een niet-moslim ziet dat zijn islamitische buurman steelt of iemand wordt op straat beroofd door een moslim, dan werk je niet mee aan een goede beeldvorming", stelt de geestelijke. "Geloof kun je niet verdedigen met woorden, wel met daden. Daarom vind ik dat moslims zich van hun beste kant moeten laten zien in hun dagelijkse bezigheden." 


Imam Fawaz vindt ook dat intellectuelen, journalisten en politici met een islamitische achtergrond gebruik dienen te maken van de media om de boodschap van de islam en de koran over te brengen.

© MAROKKO.NL 2008
fawaz jneid iman moslims theo van gogh as-soennah moskee
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?