Haagse policiti krijgen meldplicht

algemeen
75
20 mrt '08
De informatie wordt doorgegeven aan het politiekorps in de regio waar het optreden plaatsvindt.

Haagse politici die de komende tijd buiten het Binnenhof optreden, moeten dat melden bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb). De NCTb heeft in een brief ministeries en de Tweede Kamer hierom verzocht.

Dit zei een woordvoerder donderdag naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf.

In verband met de aanstaande anti-Koranfilm van PVV-parlemantariër Geert Wilders is de NCTb graag op de hoogte van publieke en mediaoptredens buiten het Binnenhof, verklaarde de zegsman.

De informatie wordt doorgegeven aan het politiekorps in de regio waar het optreden plaatsvindt. De politie bepaalt vervolgens welke maatregelen getroffen moeten worden.

De brief is gestuurd aan de beveiligingsafdelingen van de ministeries en de Tweede Kamer en zo bij de fracties terechtgekomen, aldus Pzc.nl.

Het is niet voor het eerst dat de terrorismecoördinator politici vraagt informatie te geven over openbare optredens. Een dergelijk verzoek deed de NCTb eerder, in de periode rond de jongste verkiezingen voor de Tweede Kamer, toen de kandidaten op campagne gingen. Toen werd het ook nodig gevonden te weten waar parlementariërs en bewindslieden zich bevonden. Het is een extra alertheid, zei de woordvoerder, ,,zodat maatregelen getroffen kunnen worden mocht het nodig zijn''.

© MAROKKO.NL 2008
den haag politici meldplicht nationaal coördinator terrorismebestrijding
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi