Fellaini hoopt op een 4-0 nederlaag voor Marokko

sport
1039
26 mrt '08
Marouane Fellaini koos voor de Belgen en mag zich straks aan een flink fluitconcert van de Marokkanen verwachten.

Vanavond beginnen de Rode Duivels aan de voorbereiding op het WK 2010. De eerste oefeninterland is tegen Marokko. Voor Marouane Fellaini, Mbark Boussoufa en Ibrahim Maaroufi wordt het een speciale wedstrijd, aldus Belgiumsoccer.be.

Marouane Fellaini koos voor de Belgen en mag zich straks aan een flink fluitconcert van de Marokkanen verwachten. "Ik heb geen schrik dat de Marokkaanse supporters me zullen uitfluiten of vanalles zullen toeschreeuwen", zegt de middenvelder in de kranten.

"Ze doen maar, dat is niet mijn probleem. Gejoel raakt mij niet. Ik concentreer me enkel op mijn werk op het veld. Trouwens, ik heb genoeg aan mezelf als supporter", lacht Fellaini.
"Marokko blijft het land waar mijn roots ligt. Wat niet belet dat ik straks wil winnen. Ik hoop 4-0 zoals in 1999, maar dat zal moeilijk worden. Marokko heeft immers een goede ploeg", beseft de speler van Standard.

Mbark Boussoufa (Marokko): "Omdat ik tijdens de Afrika Cup geblesseerd was, is dit mijn eerste selectie voor Marokko. Ik zal blij zijn als ik een half uurtje mag spelen. Natuurlijk is het een leuk gevoel om tegen België te spelen. Ik heb mijn ploegmaats van bij Anderlecht al gewaarschuwd dat ze hun benen moeten dichthouden."

Ibrahim Maaroufi (Marokko): "Ik ben heel trots op mijn eerste selectie voor Marokko. Dat het tegen België is, maakt het extra speciaal. Ik hoop nu dat deze keuze voor Marokko definitief is. De Belgische voetbalbond moet mij nog toestemming geven om voor dit elftal uit te komen, maar ik hoop dat dat geen probleem is. Ik wil graag spelen tegen de Rode Duivels."

Axel Witsel maakt zijn debuut bij de Rode Duivels en start mogelijk al meteen in de basis. "De bondscoach heeft al wel met me gesproken, maar hij heeft me nog niet gezegd dat ik ga spelen", aldus de 19-jarige middenvelder.

"Ik ben al blij dat ik erbij ben, spelen zou fantastisch zijn. Het zou een beloning zijn voor alle inspanningen van het voorbije jaar. Het is snel gegaan: een basisplaats bij Standard, op weg naar de titel en nu dit." 

Vermoedelijke ploegopstellingen:
België: Stijnen, Gillet, Van Buyten, Kompany, Vermaelen, Witsel, Simons, Fellaini, Vertonghen, Mirallas, Dembélé
Marokko: Boudlal, Basser, Erbate, Sbai, El Kadouri, Safri, Kharja, Hadji, Boussoufa, Sektioui, Chamakh

© MAROKKO.NL 2008
marouane fellaini mbark boussoufa ibrahim maaroufi marokko rode duivels
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?