Militairen zwaar gewond in Uruzgan

buitenland
0
30 mrt '08
Helaas moet Nederland weer een eental gewonde Militaire betreuren. De gewonden zijn overgebracht naar Kamp Holland.

Drie Nederlandse militairen zijn gewond geraakt tijdens een patrouille in de buurt van Tarin Kowt in de Afghaanse provincie Uruzgan toen hun voertuig op een explosief reed.
Het ministerie van Defensie heeft dat zondag bekendgemaakt, aldus Nu.nl

Zwaargewond Eén van hen is zwaargewond en moet zijn beide benen missen. Zijn toestand is kritiek. De andere twee maken het volgens Defensie naar omstandigheden goed. Na de explosie zijn ze overgebracht naar het ziekenhuis op Kamp Holland. De families van de gewonde militairen zijn inmiddels ingelicht.
Afschuw Minister Eimert van Middelkoop (Defensie) en commandant der strijdkrachten Dick Berlijn hebben hun afschuw uitgesproken over de aanslag. "Het is heel ernstig dat er weer een Nederlandse militair zulke zware verwondingen heeft opgelopen." Ze betuigen hem en zijn familie hun medeleven. "Het is triest te moeten constateren dat de terroristen die een vredig en voortvarend Afghanistan willen dwarsbomen, gebruik maken van dit soort laffe methoden

In de Afghaanse provincie Uruzgan zijn zondagavond opnieuw twee militairen gewond geraakt nadat ze tijdens een patrouille in de omgeving van Tarin Kowt op een explosief waren gereden.

© MAROKKO.NL 2008
uruzgan
nederland
explosie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?