Laatste nieuws over afghanistan
61 t/m 80 (van 437 artikelen)
19 aug 3:37
De Amerikaanse president Joe Biden stelt dat het niet mogelijk was om uit Afghanistan te vertrekken zonder de chaos die de afgelopen dagen ontstond in het land.
16:22
De Afghaanse ex-president Ashraf Ghani is naar de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) gevlucht.
10:48
De evacuaties vanaf het vliegveld van Kabul zijn op gang gekomen en het Amerikaanse leger zegt al 3200 mensen te hebben opgehaald met dertien vluchten.
17 aug 23:09
De populariteit van de Amerikaanse president Biden in de Verenigde Staten heeft een forse deuk opgelopen na de onverwacht snelle herovering van Afghanistan door de radicale Taliban.
17 aug 19:40
Voor de Europese Unie zit er niets anders op dan met de Taliban te gaan praten.
17 aug 18:32
De radicale Taliban-beweging, die weer aan de macht is in Afghanistan, belooft geen Amerikaan of andere buitenlander kwaad te doen.
17 aug 12:35
De nieuwe machthebbers in Kabul, de Taliban, zeggen dat er een algemene amnestie geldt voor mensen in dienst van de overheid en ze willen dat ze terugkeren naar hun werk.
17 aug 10:34
China heeft scherpe kritiek geuit op de "haastige terugtrekking" van de Amerikaanse troepen uit Afghanistan en het Amerikaanse buitenlandbeleid.
16 aug 22:25
De Amerikaanse president Biden heeft met nadruk de aftocht van de Amerikanen uit Afghanistan verdedigd, ondanks de onverwacht snelle machtsovername door de radicale Taliban.
16 aug 9:44
Zeker vijf mensen zijn volgens ooggetuigen om het leven gekomen in het gedrang op het vliegveld van Kabul.
16 aug 4:17
Oud-president Donald Trump van de Verenigde Staten vindt dat zijn opvolger moet opstappen wegens de snelle verovering van Afghanistan door de Taliban.
15 aug 22:29
De Taliban hebben de macht in Afghanistan overgenomen, nadat ze ook de hoofdstad Kabul voor een groot deel onder controle hadden gekregen.
15 aug 16:15
De Afghaanse president Ashraf Ghani heeft zijn land verlaten samen met zijn belangrijkste medewerkers, schrijft de Afghaanse nieuwssite TOLO op basis van twee bronnen. Een topfunctionaris bevestigde dat iets later.
15 aug 9:45
De Taliban zijn Kabul binnengegaan, meldt het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.
15 aug 9:13
De Taliban hebben zondagochtend zonder slag of stoot de belangrijke stad Jalalabad in het oosten van Afghanistan ingenomen, zeggen plaatselijke autoriteiten.
15 aug 4:11
De Amerikaanse president Joe Biden heeft de Taliban laten weten met "een snelle en krachtige militaire reactie" te komen als de militanten Amerikaans personeel in Afghanistan in gevaar brengen.
14 aug 15:42
Qatar heeft een delegatie van de Taliban opgeroepen tot een staakt-het-vuren in Afghanistan en een hervatting van de vredesbesprekingen.
13 aug 18:35
De NAVO blijft de Afghaanse regering en de veiligheidstroepen zoveel mogelijk steunen, zei secretaris-generaal Jens Stoltenberg na afloop van spoedoverleg met de ambassadeurs van het bondgenootschap.
13 aug 13:40
Tarin Kowt, de hoofdstad van de provincie Uruzgan waar Nederlandse militairen tussen 2006 en 2010 in de buurt gelegerd waren, is in handen van de radicale Taliban.
13 aug 11:21
Nederland hoopt de ambassade in Kabul zo lang mogelijk open te houden, maar treft wel voorbereidingen voor het geval ambassadepersoneel en militairen teruggehaald moeten worden.
<< < 2 3 4 5 6 > >>

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi