Laatste nieuws over afrika
21 t/m 40 (van 1005 artikelen)
15 jun 18:26
De Tweede Kamer wil geen bezuiniging op ontwikkelingshulp, maar een miljard euro extra steun voor Afrika om de coronacrisis daar te bestrijden lijkt er niet te komen.
12 jun 15:26
Frankrijk heeft een nieuwe samenwerking gelanceerd tussen Arabische, Europese en West-Afrikaanse landen om terroristische groeperingen in de Sahel te bestrijden.
9 jun 17:34
De vertrekkend president van de Afrikaanse staat Burundi, Pierre Nkurunziza is dinsdag onverwachts overleden. Hij stierf aan de gevolgen van een hartaanval, aldus een verklaring van de regering.
6 jun 13:27
De Libische krijgsheer Khalifa Haftar stemt zaterdag in met een wapenstilstand. Hij zou die ondertekenen in de Egyptische hoofdstad Caïro, zo melden twee diplomaten.
5 jun 23:30
Het Franse leger heeft de leider van al-Qaeda in Noord-Afrika, Abdelmalek Droukdel, gedood. Dat heeft defensieminister Florence Parly vrijdag bekendgemaakt.
29 mei 19:26
EU-buitenlandchef Josep Borrell heeft begrip voor de opstelling van de Marokkaanse regering over de repatriëring van Nederlandse Marokkanen die door de coronamaatregelen vastzitten in Marokko
27 mei 2:33
Oxfam Novib vreest dat miljoenen mensen in Oost- en Centraal-Afrika getroffen worden door een enorme sprinkhanenplaag, met zwermen die 400 keer groter zijn dan de huidige die nu al voor veel ellende zorgen.
22 mei 16:44
Het aantal coronabesmettingen in Afrika is de 100.000 gepasseerd. Dat blijkt uit een telling van persbureau AFP.
22 mei 0:08
De Wereldbank heeft een hulpprogramma ter waarde van 500 miljoen dollar goedgekeurd voor hulp aan landen die worden geteisterd door sprinkhanenplagen.
14 mei 10:55
Het coronavirus dreigt ook funest uit te pakken voor de wereldwijde bestrijding van tuberculose. Tbc-patiënten zijn extra kwetsbaar voor het coronavirus, omdat hun longen vaak al zijn beschadigd.
8 mei 9:43
In Afrika kunnen in het eerste jaar van de coronapandemie tot 190.000 patiënten overlijden als maatregelen om de longziekte in te dammen niet effectief blijken.
18 apr 17:17
Veel Afrikaanse landen beschikken niet of nauwelijks over de medische apparatuur die nodig is om ernstig zieke Covid-19-patiënten te behandelen.
14 apr 17:23
De Franse president Emmanuel Macron sprak maandag over de mogelijkheid om schulden voor sommige Afrikaanse landen kwijt te schelden als hulp in de strijd tegen het coronavirus
14 apr 16:54
De koning besprak maandag het beheer en de maatregelen tegen het coronavirus met de presidenten van Ivoorkust en Senegal.
14 apr 14:20
McDonalds in China heeft excuses aangeboden nadat een filiaal van de fastfoodketen in de stad Guangzhou zwarte mensen de toegang had geweigerd.
13 apr 18:25
De oproep is het gevolg van toegenomen meldingen uit China over een eventuele tweede besmettingsgolf door mensen die het coronavirus in het buitenland hebben opgelopen
13 apr 15:57
Met 2.028 besmettingen en 25 doden is Zuid-Afrika het zwaarst getroffen land op het Afrikaanse continent, meldt het Afrikaanse centrum voor ziektebestrijding (ACDC).
5 apr 13:39
De dokter veroorzaakte verontwaardiging nadat hij op de Franse televisiezender LCI racistische opmerkingen maakte over Afrikanen.
14:12
Ook Afrika ontkomt door de coronapandemie niet aan een economische crisis, voorspelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF).
14 mrt 13:52
Het ministerie van Gezondheid van Mauritanië heeft het eerste geval van besmetting met het coronavirus in het land bevestigd.
< 1 2 3 4 > >>

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi