algemeen
15 jul 11:08
De politie heeft afgelopen weekend de identiteit kunnen vaststellen van nog drie relschoppers bij een demonstratie van de extreemrechtse groepering Pegida op 26 mei in Eindhoven.
14 jul 16:36
Hassan Outaklla volgt Bram Gille op, die sinds februari de plaatsvervangend algemeen secretaris is van de koning.
13 jul 10:47
Minister Arie Slob (Onderwijs) kiest een te harde lijn richting het Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum. Dat zeggen deskundigen in het onderwijsrecht zaterdag in Trouw.
12 jul 17:04
De rechtbank Amsterdam heeft vrijdag bepaald dat het merendeel van de verdachten in het proces-Marengo voorlopig in voorarrest blijft. Een reeks verzoeken van advocaten tot al dan niet voorlopige beëindiging daarvan werd in één geval gehonoreerd.
12 jul 12:41
De gemeente Rotterdam wil Turken die zich vestigen in de stad actief benaderen om een inburgeringscursus te volgen.
12 jul 9:07
Het klimaat in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam is in 2050 vergelijkbaar met dat in het hedendaagse Parijs.
11 jul 19:06
De gemeente Westland moet alsnog instemmen met de komst van een islamitische basisschool. Anders schuift minister Arie Slob de gemeenteraad opzij en geeft de minister de school zelf toestemming, dreigt hij.
11 jul 17:06
De kroongetuige in het omvangrijke liquidatieproces Marengo, Nabil B. , heeft na zijn arrestatie enige tijd een Blackberry in zijn cel gehad, waarmee hij versleutelde berichten kon versturen en ontvangen, zogeheten pgp-berichten (Pretty Good Privacy).
11 jul 15:09
Verdachte Mohammed R. heeft kroongetuige Nabil B. aan het begin van zijn eerste verhoor in het openbaar, in de extra-beveiligde rechtszaal op Schiphol, uitgescholden.
11 jul 14:08
Het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam gaat in hoger beroep tegen het vonnis van de voorzieningenrechter eerder op de dag.
11 jul 13:04
Het kabinet wil het bestuur van het islamitische Cornelius Haga Lyceum dwingen om het veld te ruimen.
11 jul 11:14
De Onderwijsinspectie mag het kritische rapport over het Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum publiceren.
11 jul 8:28
De rechtbank in Amsterdam heeft donderdag gevangenisstraffen tot vier jaar en drie maanden opgelegd in de zaak rond de geruchtmakende kidnap van het meisje Insiya.
10 jul 18:33
Als Nederlanders iets zeggen tegen een slim apparaat van Google, kan dat gesprek terechtkomen bij medewerkers van het bedrijf.
10 jul 17:02
Het Openbaar Ministerie (OM) moet de verdenking tegen Ridouan Taghi in zijn volle omvang op tafel leggen. Volgens Inez Weski, advocaat van Taghi, heeft het OM "een oneindig aantal onderzoeken" tegen haar cliënt openstaan.
< 1 2 3 4 > >>

Populaire tags
dgsn
moskee
racisme
terrorisme
arrestatie
vn
israel
palestina
arie slob
duitsland
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
politie
spanje
eredivisie
mohammed vi
rabat
moord
afrika cup
daesh