Laatste nieuws over antisemitisme
1 t/m 20 (van 71 artikelen)
12 okt 19:07
De Israëlische ambassadeur in de Verenigde Staten, Gilad Erdan, heeft hard uitgehaald naar ijsmerk Ben & Jerry's.
13 dec 21:39
Begin volgend jaar gaat een Nationaal Coördinator Antisemitismebestrijding (NCAB) aan de slag om de aanpak van discriminatie, bedreiging en intimidatie van de Joodse gemeenschap te versterken.
26 nov 17:26
Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) wil dat er een onafhankelijk onderzoek wordt ingesteld naar antisemitisme en racisme binnen de partij Forum voor Democratie.
23 nov 21:15
PVV-voorman Geert Wilders heeft Thierry Baudet, die maandag zijn vertrek als lijsttrekker van Forum voor Democratie aankondigde, op Twitter een hart onder de riem gestoken.
25 jun 20:28
Keir Starmer, de leider van de Britse Labourpartij, heeft een prominent parlementslid ontslagen vanwege antisemitisme.
1 mei 18:04
Forum voor Democratie heeft drie leden uit de partij gezet omdat zij "volstrekt onacceptabele" whatsappjes hebben gepost in appgroepen van FVD of zijn jongerenbeweging.
29 apr 14:18
Forum voor Democratie doet intern onderzoek naar rechts-radicale en racistische uitlatingen binnen haar jongerenorganisatie JFVD.
12 dec 14:28
Het verbod dwingt Amerikaanse onderwijsinstellingen om antizionisme en andere kritiek op Israël gelijk te stellen aan antisemitisme
4 dec 15:27
Het Franse parlement heeft het wetsvoorstel goedgekeurd met 154 stemmen vóór, 72 stemden tegen.
24 nov 17:13
De vrouw confronteerde de man voor het maken van antisemitische opmerkingen tegen een Joodse passagier en zijn zoontje in de Londense metrolijn.
25 sep 10:39
Presentator Morad El Ouakili van het nachtprogramma Gaan! op NPO Radio 1 heeft woensdag zijn luisteraars excuses aangeboden voor het aan het woord laten van een antisemitische beller in de uitzending.
4 mrt 10:34
Een grote vertaalsite, de Franse dienst Reverso, ligt onder vuur. Wie vertalingen zoekt, kan racistische voorbeelden te zien krijgen, meldt persbureau AFP.
6 jan 16:10
Ali B. heeft een gesprek in ‘rustige en respectvolle sfeer’ gehad met de voorzitter van het Centraal Joods Overleg (CJO). Aanleiding was de ophef die is ontstaan rondom Ali’s nieuwe single Dat is Money.
26 sep 19:15
Een Hongaarse antisemitische politicus van een extreemrechte partij heeft ontdekt dat hij joods bloed heeft en gooide zijn leven direct om.
4 nov 20:50
In België is een prachtig verzoeningsinitiatief in het leven geroepen.
13 okt 13:21
De Britse premier David Cameron heeft politieagenten opgedragen haatmisdaden tegen moslims op dezelfde manier aan te pakken als antisemitische aanvallen op joden.
28 sep 18:28
Soms vraag je je af of bepaalde Europese landen wel iets geleerd hebben van de Tweede Wereldoorlog en de gruwelijke nazidaden die daarvoor aan de orde van de dag plaatsvonden.
13 aug 15:08
Nieuwswebsite DutchTurks haalt gigantisch hard uit naar het huidig mediaklimaat in Nederland. Daarvoor gebruikt de redactie een simpel voorbeeld.
9 aug 18:10
De politie en het Openbaar Ministerie gaan onderzoek doen naar antisemitische leuzen die geroepen zouden zijn door ADO-supporters zaterdag in Den Haag.
3 jun 17:03
Moslims en joden hebben onlangs kort voor zonsopgang (Fadj) in Los Angeles samen hun gebed uitgevoerd. Op YouTube is daarvan een video te zien.
1 2 3 > >>

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi