Laatste nieuws over armenie
1 t/m 20 (van 67 artikelen)
25 apr 5:15
Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Amerikaanse ambassadeur in het land ontboden vanwege de erkenning van de Armeense genocide door de Amerikaans president Joe Biden.
24 apr 18:40
Joe Biden is de eerste Amerikaanse president die officieel de Armeense genocide erkent.
23 apr 22:39
De Amerikaanse president Biden heeft zijn Turkse ambtgenoot Erdogan gebeld, een dag voordat Biden naar verwachting de massamoord op de Armeniërs tijdens de Eerste Wereldoorlog als genocide erkent.
22 apr 17:00
President Joe Biden gaat als eerste Amerikaanse leider de moord op 1,5 miljoen Armeniërs ruim een eeuw geleden erkennen als genocide.
28 mrt 16:23
De Armeense premier Nikol Pasjinian heeft gezegd dat hij volgende maand zal aftreden om vervolgens als interim-premier aan te blijven tot de parlementsverkiezingen in juni.
9 feb 9:13
Een ruime Kamermeerderheid wil dat het kabinet de Armeense genocide volmondig erkent.
30 jan 13:18
Turkije en Rusland hebben in de nasleep van het conflict bij Nagorno-Karabach een gezamenlijk waarnemingscentrum geopend.
5 jan 13:59
Ruim twee maanden na het einde van het militaire conflict in Nagorno-Karabach zijn in het gebied 1184 lichamen geborgen, maakten de lokale autoriteiten dinsdag bekend.
13 dec 14:55
Armenië en Azerbeidzjan verwijten elkaar de wapenstilstand in en rond de omstreden regio Nagorno-Karabach te hebben gebroken.
12 dec 17:32
Een maand na het einde van de gevechten in het conflictgebied Nagorno-Karabach in de zuidelijke Kaukasus is het opnieuw tot beschietingen gekomen.
15:06
Azerbeidzjan gaat zaterdag, een maand na het einde van de gevechten, de staat van oorlog opheffen in de omstreden grensregio Nagorno-Karabach.
3 dec 12:54
De strijd om de betwiste regio Nagorno-Karabach heeft het leven gekost aan bijna 2800 militairen uit Azerbeidzjan.
17 nov 14:18
Armenië en Azerbeidzjan hebben tweehonderd lichamen uitgewisseld van militairen die zijn gesneuveld in het gewapende conflict over de betwiste regio Nagorno-Karabach.
14 nov 21:24
In Armenië is een poging tot een staatsgreep verijdeld en een plan om premier Nikol Pasjinian te vermoorden.
14 nov 11:24
Bewoners van dorpen in de regio Nagorno-Karabach hebben hun huizen in brand gestoken voordat ze vluchten naar Armenië.
13 nov 19:49
De islamitische oproep tot het gebed werd deze week voor het eerst in bijna drie decennia gehoord in de symbolische stad Shusha in Nagorno-Karabach.
12 nov 10:25
De Armeense autoriteiten hebben tien prominente oppositieleden opgepakt. Ze worden verdacht van het organiseren van "illegale en gewelddadige onlusten" op grote schaal.
13:13
In Armenië groeit de woede over een omstreden vredesakkoord met buurland Azerbeidzjan. Duizenden betogers gingen in hoofdstad Jerevan de straat op om het vertrek te eisen van premier Nikol Pasjinian.
12:53
Turkije en Rusland hebben afspraken gemaakt over hoe ze gaan toezien op de naleving van het bestand over Nagorno-Karabach.
10 nov 16:37
De Palestijnse groepering Hamas feliciteerde dinsdag Azerbeidzjan met de bevrijding van Nagorno-Karabach van de Armeense bezetting.
1 2 3 > >>

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi