Laatste nieuws over christenen
1 t/m 20 (van 94 artikelen)
9 okt 6:20
Minister Ferd Grapperhaus (Justitie) praat vrijdag weer met religieuze organisaties over hoe zij het beste kunnen omgaan met de coronacrisis nu het aantal besmettingen oploopt.
25 mrt 13:04
De aartsbisschop van Rabat Cristobal Lopez Romero heeft opgeroepen tot een gezamenlijk gebed tegen de coronapandemie
1 apr 14:02
Paus Franciscus verliet Marokko op zondagmiddag, na een officieel bezoek van twee dagen, op uitnodiging van Koning Mohammed VI.
24 nov 17:30
Paus Franciscus zal Marokko op 30 en 31 maart bezoeken op uitnodiging van Koning Mohammed VI
26 mei 15:02
Twee bussen met Egyptische Christenen zijn vrijdag onder vuur genomen bij de Egyptische stad al-Minya.
2 mei 13:04
Marokkanen die in het geheim tot het Christendom zijn bekeerd, eisen het recht om hun geloof openlijk te beoefenen in een land waar de Islam de staatsgodsdienst is en 'afvalligheid' wordt veroordeeld.
10 apr 8:05
De terreurgroep Daesh heeft zondag kort na twee bloedige zelfmoordaanslagen op kerken in het noorden van Egypte met meer geweld tegen Christenen gedreigd.
6 apr 21:45
Een groep waarvan we in Marokko weinig weten werd onlangs uitgenodigd door de organisatie voor de rechten v/d mens.
17 jan 13:05
Volgens het meest recente rapport van de internationale NGO "Doors Open", staat Marokko niet op de wereldranglijst van landen waar Christenen worden vervolgd.
9 jan 22:01
Honderden gelovigen troffen elkaar afgelopen zondag.
28 jun 20:50
Ramadan is de maand van solidariteit en dat begrijpen de Marokkanen maar al te goed. Dat blijkt uit een mooie samenwerking tussen moslims, joden en christenen.
8 apr 16:30
Een groep Marokkaanse christenen heeft de lancering van een videoprogramma aangekondigd. Daarin vertellen zij over hun christelijk geloof.
2 mrt 11:19
Er moet ook aparte opvang komen voor de christenen die in opvanglocaties worden bedreigd door medebewoners.
29 feb 18:18
Marokko zet zichzelf steeds meer op de kaart op het gebied van interreligieuze dialogen om onderlinge vrede en begrip tussen religies te vergroten.
13:05
Zondag redde een groep moslims hun christelijke medepassagiers toen een bus in Kenia werd aangevallen door Al-Shabaab.
30 nov 12:15
Met een bezoek aan een moskee in een moslimenclave in hoofdstad Bangui heeft paus Franciscus maandag in de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) zijn reis in Afrika afgesloten.
15 nov 14:15
Vertegenwoordigers van drie religies hebben zondag bij een bezoek aan de Franse ambassadeur in Den Haag in een gezamenlijke verklaring de terreuraanslagen in Parijs veroordeeld.
22:12
Tien moskeeën in de Centraal-Afrikaanse Republiek die vanwege het sektarische geweld vorig jaar werden gesloten zijn weer open.
18 mrt 16:45
Spanningen tussen bevolkingsgroepen zijn in Noord en Nieuw-West afgelopen jaar het sterkst toegenomen, blijkt uit onderzoek van het OIS.
26 feb 13:29
Bij een Grieks-orthodox seminarie in Jeruzalem is brand gesticht. De politie spreekt van een daad van christenhaat. Joodse extremisten zitten hoogstwaarschijnlijk achter de brand.
1 2 3 > >>

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi