Laatste nieuws over democratie
1 t/m 20 (van 83 artikelen)
12 sep 22:59
Minister Dilan Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid) vindt dat 'wokisme' en extremisme niet moet worden getolereerd. Anders komt de democratische rechtsstaat in gevaar, betoogde ze tijdens de jaarlijkse HJ Schoolezing.
26 jul 0:01
Kiezers in Tunesië hebben maandag in een referendum voor de nieuwe grondwet van president Kais Saied gestemd, maar de opkomst lag met 25 procent van de kiesgerechtigden laag.
21 jul 20:43
De Amerikaanse president Joe Biden zal van 13 tot 15 december Afrikaanse leiders ontvangen voor een top die de relatie tussen de Verenigde Staten (VS) en Afrika moet verbeteren.
19 jun 23:14
De partijencoalitie van president Emmanuel Macron, Ensemble, verliest volgens de exitpolls haar huidige meerderheid in het parlement.
7 jun 14:50
Politiek extremisme in Duitsland is een groeiende bedreiging en komt voornamelijk uit rechtse hoek.
31 mei 21:49
Er lijkt in de Tweede Kamer nog weinig steun voor het initiatiefwetsvoorstel van PVV-Kamerlid Alexander Kops.
14 apr 11:51
In Duitsland zijn leden opgepakt van rechts-extremistische Telegram-chatgroepen die plannen hadden om bomaanslagen te plegen, minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach te ontvoeren en een staatsgreep te plegen.
16 mrt 17:53
De Raad van Europa heeft Rusland met onmiddellijke ingang uit de verdragsorganisatie gezet.
9 mrt 20:14
Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat de Kamervoorzitter meer bevoegdheden krijgt om in te grijpen als Kamerleden hun collega's in debatten intimideren of bedreigen.
8 mrt 22:23
De Duitse binnenlandse veiligheidsdienst mag de rechts-nationalistische oppositiepartij Alternative für Deutschland (AfD) in de gaten houden als bedreiging voor de democratie, vinden Duitse rechters.
26 jan 17:16
De EU waarschuwt de militairen achter de staatsgreep in Burkina Faso voor "directe consequenties" als de afgezette president Roch Kaboré niet wordt vrijgelaten en de democratie niet wordt hersteld.
10 jan 14:46
De hoogste leider van een antiterrorisme-eenheid van de paramilitaire politie in het Chinese Xianjiang, waar de Oeigoerse moslimminderheid wordt onderdrukt, is het nieuwe hoofd van het Chinese leger in Hongkong.
24 nov 9:39
President Joe Biden heeft 110 landen uitgenodigd voor een virtuele topconferentie met als thema democratie, maakte het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag (lokale tijd) bekend.
30 okt 14:44
Duizenden demonstranten zijn zaterdag op enkele plaatsen in de Soedanese hoofdstad Khartoem opnieuw de straat opgegaan om te protesteren tegen de plegers van de staatsgreep in het Afrikaanse land.
11 okt 6:08
Bij de parlementsverkiezingen in Irak is zondag slechts 41 procent van de 25 miljoen potentiële kiezers naar de stembus gekomen.
10 okt 13:06
Duizenden Tunesiërs zijn zondag de straat opgegaan om te protesteren tegen de machtsgreep van president Kais Saied.
5 sep 17:36
NPO-journalist Joost Vullings zegt dat Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet hem afgelopen week heeft uitgemaakt voor 'homo'.
27 jul 12:19
De Verenigde Staten en de Europese Unie roepen Tunesië op de democratie te respecteren in het land.
7 jul 14:38
De Europese Commissie dringt er bij Nederland op aan de waarheid over het neerschieten van misdaadverslaggever Peter R. de Vries boven water te krijgen.
7 jun 17:37
De Malinese kolonel Assimi Goita, die in negen maanden twee staatsgrepen leidde, is maandag ingezworen als interim-president van het Afrikaanse land.
1 2 3 > >>

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi