Laatste nieuws over discriminatie
141 t/m 160 (van 773 artikelen)
2 aug 9:05
Agenten die door collega’s geïntimideerd of gediscrimineerd worden, moeten voortaan bij een onafhankelijk meldpunt terechtkunnen.
29 jul 19:25
Gebruikers van taxi-app Uber kunnen voortaan klagen wanneer ze vinden dat ze gediscrimineerd zijn door hun chauffeur.
23 jul 10:39
Erik Akerboom, de korpschef van de Nationale Politie, roept alle leidinggevenden binnen de politie op "openhartige gesprekken" te voeren met agenten over discriminatie en seksisme onderling.
3 jul 16:50
De gemeente Amsterdam treft maatregelen om ervoor te zorgen dat er geen discriminatie meer in de taxibranche is. De gemeente werkt samen met de taxibranche en het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam (MDRA).
29 jun 11:41
Korpschef Erik Akerboom heeft op het interne intranet van de politie gewaarschuwd dat er binnen het korps geen ruimte is "voor ontoelaatbaar en grensoverschrijdend gedrag, zoals intimidatie, pesten en discriminatie".
20 mei 11:41
De Autoriteit Persoonsgegevens doet onderzoek naar de manier waarop de Belastingdienst fraude met kinderopvangtoeslag opspoort. Volgens Trouw en RTL houdt de fiscus de tweede nationaliteit van aanvragers van toeslagen bij.
10 mei 16:55
Drie moslima beweren dat Amazon ze onterecht heeft gestraft na het aankaarten van discriminatie op de werkvloer
17 apr 15:22
De fractie van de PvdA roept het college op om tegen Herman Loonstein, bestuurder van de Joodse basisschool Cheider, aangifte te doen van 'discriminatie of belediging'.
16 apr 13:10
Er zijn vorig jaar minder mensen naar de politie of een andere instantie gestapt om discriminatie te melden. Het aantal meldingen was de afgelopen vier jaar niet zo laag.
3 apr 9:33
De politie in Rabat heeft een imam medegedeeld dat hij wordt vervolgd voor het aanzetten tot haat en religieuze discriminatie.
8 mrt 19:01
Islamitische organisaties hebben na het vrijdaggebed in de As-Soennah-moskee de overheid opgeroepen moslims in dit land te beschermen tegen haat en discriminatie.
20 feb 14:02
De rechtbank in Utrecht heeft Gillyon Emanuels woensdag ontslagen van rechtsvervolging.
20 nov 21:01
In de korte film Mra Hachak veroordeelt Aya Moudden de onrechtvaardheid waar vrouwen in Marokko mee te maken hebben.
28 aug 11:49
Mbo'ers met een niet-westerse migratieachtergrond moeten nog vaak meer moeite doen voor een stageplek dan hun autochtone medestudenten.
15:02
De rechtszaak tegen PVV-leider Geert Wilders voor zijn 'minder Marokkanen' uitspraken wordt aan het eind van het jaar voortgezet.
22 jun 13:00
Slachtoffers en getuigen van discriminatie zouden bij een rechtszaak bijstand moeten krijgen van overheidsinstellingen die zich bezighouden met ongelijke behandeling.
19 jun 18:02
Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) gaat onderzoeken of misdrijven die zijn gepleegd uit haat tegen een hele groep, zwaarder moeten worden bestraft.
16 jun 12:00
Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken heeft er begrip voor dat vijf grote gemeenten die een proef deden met anoniem solliciteren daarmee stoppen.
23 mei 15:01
Uitzendbureaus moeten verplicht gaan melden dat zij van een bedrijf een discriminerend verzoek krijgen.
16 mei 15:01
De maximale gevangenisstraf daarvoor wordt verdubbeld naar twee jaar.
<< < 6 7 8 9 10 > >>