Laatste nieuws over eerste kamer
1 t/m 20 (van 34 artikelen)
23 apr 13:59
Het wetsvoorstel over de invoering van de quarantaineplicht zou op twee punten verbeterd moeten worden, vindt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).
16 apr 15:11
Wie uit een hoogrisicogebied naar Nederland reist en zich niet houdt aan de quarantaineregels, kan straks een boete van 435 euro krijgen.
15 apr 16:06
Het kabinet mikt erop de eerder aangekondigde quarantaineplicht voor reizigers uit landen met een verhoogd risico op een coronabesmetting op 15 mei te laten ingaan.
13 apr 14:15
Theo Hiddema is namens Forum voor Democratie beëdigd als lid van de Eerste Kamer. Hiddema werd in 2019 al verkozen in de senaat, maar weigerde aanvankelijk zijn zetel.
23 mrt 21:55
Huurders van woningen in de vrije sector - boven 752 euro per maand kale huur - kunnen de komende drie jaar een beperkte huurstijging verwachten.
19 feb 14:47
Het hof doet over een week, op vrijdag 26 februari, uitspraak in het hoger beroep over het afschaffen van de avondklok. De uitspraak is schriftelijk.
16 feb 13:02
De overheid wil dat de avondklok gehandhaafd blijft tot er een hoger beroep over de zaak is geweest.
8 jan 19:35
Ook de Eerste Kamer heeft ingestemd met een wetswijziging die zorgt voor een stevigere basis onder de recente testverplichting voor mensen die naar Nederland reizen vanuit risicogebieden.
23 nov 18:50
Thierry Baudet is niet langer lijstrekker voor Forum voor Democratie voor de Tweede Kamer-verkiezingen van volgend jaar.
27 okt 23:01
De Eerste Kamer gaat een parlementair onderzoek beginnen naar discriminatie. Een ruime meerderheid van de partijen in de senaat zette dinsdag een handtekening onder de motie van die strekking van VVD en GroenLinks.
27 okt 14:37
De Eerste Kamer heeft zoals verwacht de tijdelijke coronawet aangenomen.
16 okt 16:31
Het dragen van mondkapjes in de openbare binnenruimte wordt mogelijk vanaf medio november verplicht.
30 jun 18:17
Een grondwettelijk verbod op discriminatie wegens een handicap of seksuele geaardheid komt dichterbij.
23 jun 16:19
Zware criminelen komen vanaf mei volgend jaar niet meer vanzelfsprekend na twee derde van hun gevangenisstraf vrij.
23 jun 14:08
De Eerste Kamer heeft een motie van afkeuring aangenomen tegen minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken), omdat zij weigert de jaarlijkse huurverhoging tijdelijk te stoppen in verband met de coronacrisis.
9 jun 22:03
Zes partijen in de Eerste Kamer gaan opnieuw vragen stellen aan justitieminister Ferd Grapperhaus over een wetsvoorstel over geweldsgebruik door politiemensen en marechaussee.
16 mei 14:19
Volgens de Raad van State is een verbod op ritueel slachten "een ingrijpende beperking" van de vrijheid van godsdienst. Dat staat in een advies over een nieuw wetsvoordeel van de Partij voor de Dieren om onverdoofd slachten te verbieden.
15 mei 0:03
Het Noord-Hollandse Statenlid Robert Baljeu van Forum voor Democratie is dinsdag uit de fractie gezet.
25 apr 19:37
De interne strijd bij Forum voor Democratie (FVD) is verder op scherp komen te staan.
25 apr 8:11
Er is nog werk aan de winkel voor met name de partijen DENK en Forum voor Democratie in aanloop naar de verkiezingen voor de Eerste Kamer volgende maand.
1 2 >

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi