Laatste nieuws over geweld
81 t/m 100 (van 508 artikelen)
15 jun 11:42
Een Britse regeringscommissie gaat een onderzoek instellen naar racisme en achterstanden die minderheden ervaren op het gebied van opleiding, gezondheid en behandeling door het rechtssysteem.
14 jun 13:37
De Russische president Vladimir Poetin denkt dat de antiracisme-demonstraties in de Verenigde Staten een teken zijn van een diepe interne crisis.
13 jun 22:26
Duizenden Zwitsers zijn zaterdag de straat opgegaan om te protesteren tegen racisme en politiegeweld, naar aanleiding van de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd door toedoen van een witte politieagent.
13 jun 19:43
De onrust in Londen neemt toe na de protesten van zaterdag. De politie had opdracht geven alle protestacties in de hoofdstad om 18.00 uur Nederlandse tijd te beëindigen, maar dat verbod wordt volgens Britse media door veel mensen genegeerd.
13 jun 15:25
Duizenden mensen verzamelden zich zaterdag in de Franse hoofdstad Parijs om te demonstreren tegen politiegeweld en racisme.
13 jun 8:24
De gemeenteraad in Minneapolis heeft unaniem besloten de politie van de Amerikaanse stad te ontbinden en deze te vervangen door een "gemeentelijke" veiligheidsdienst.
10 jun 18:37
10 jun 13:10
Opnieuw staat er een demonstratie tegen racisme gepland in Amsterdam. Betogers komen woensdag vanaf 17.00 uur samen in het Nelson Mandelapark in Amsterdam-Zuidoost.
10 jun 8:15
Onder de 53 arrestanten die door het Amerikaanse ministerie van Justitie verdacht worden van geweld bij protesten tegen het politiegeweld bevinden zich vrijwel geen leden van de linkse actiegroep Antifa (Antifascistische actie).
9 jun 22:03
Zes partijen in de Eerste Kamer gaan opnieuw vragen stellen aan justitieminister Ferd Grapperhaus over een wetsvoorstel over geweldsgebruik door politiemensen en marechaussee.
9 jun 17:31
Rapper Akwasi heeft dinsdag op Twitter kort gereageerd op de aangiftes die tegen hem zijn gedaan vanwege de uitlatingen die hij vorige week deed bij het Black Lives Matter-protest op de Dam.
9 jun 16:59
De Tweede Kamer wil nog voordat het zomerreces volgende maand begint in debat over racisme.
9 jun 15:33
De Amerikaanse president Donald Trump heeft zich op Twitter afgevraagd of de val van de 75-jarige demonstrant na een duw door de politie in de stad Buffalo niet een vooropgezet plan was.
8 jun 19:11
Frankrijk wil harder gaan optreden tegen racisme en geweld bij politieoperaties. Een controversiële arrestatiemethode waarbij de verdachte met een nekklem in bedwang wordt gehouden, mag niet langer worden gebruikt.
8 jun 19:02
De Democraten in het Amerikaanse Congres hebben ingrijpende hervormingen voorgesteld voor de politie in het land.
8 jun 10:50
Regeringspartij D66 vindt dat het toepassen van de nekklem door de politie moet worden verboden. De partij komt met dat voorstel naar aanleiding van de dood van George Floyd in Minneapolis.
7 jun 22:27
De Brusselse politie heeft tientallen arrestaties verricht nadat een demonstratie tegen racisme en politiegeweld overging in ongeregeldheden
7 jun 14:06
Ruim een week nadat de Israëlische politie een ongewapende autistische Palestijn in Jeruzalem doodschoot, heeft premier Benjamin Netanyahu zijn medeleven betuigd aan de familie.
6 jun 11:25
Demonstranten die in de New Yorkse wijk Manhattan zijn gearresteerd voor kleine vergrijpen zoals wanordelijk gedrag en illegale samenkomst worden niet vervolgd.
5 jun 22:03
De autoriteiten in Minneapolis zijn het vrijdag eens geworden over het verbieden van nekklemmen en andere wurggrepen door de politie.
<< < 3 4 5 6 7 > >>

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi