Laatste nieuws over guantanamo
1 t/m 20 (van 68 artikelen)
31 aug 11:34
Het vermeende brein achter '9/11' verschijnt bijna 20 jaar na de aanslagen voor de rechter. Een militaire rechter heeft besloten dat het proces tegen Khalid Sheikh Mohammed en vier medeverdachten begin 2021 van start gaat, bericht The New York Times.
6 mei 21:00
Dit keer werd Chekkouri niet in verband gebracht met terrorisme maar met lidmaatschap van een criminele organisatie.
13 jan 14:30
Een Belg die drie jaar in de Amerikaanse gevangenis van Guantánamo Bay zat, heeft bij het Comité tegen Foltering van de VN een klacht ingediend tegen de Belgische staat.
4 jan 8:06
De aanstaande Amerikaanse president Donald Trump wil dat er geen gevangenen meer worden vrijgelaten uit het Amerikaanse detentiecentrum voor terreurverdachten in Guantanamo Bay.
18 okt 13:03
De Verenigde Staten hebben de 45-jarige Mohamedou Ould Slahi uit het mensonterende gevangeniscomplex Guantanamo op Cuba vrijgelaten.
16 aug 12:49
Vijftien gevangenen mogen de Guantanamo gevangenis verlaten. Ze worden naar de Verenigde Arabische Emiraten gestuurd.
12 feb 19:45
Younes Chekkouri kan na veertien jaar gevangenschap zonder veroordeling eindelijk genieten van zijn vrijheid.
25 jan 13:06
De Britse veiligheidsdienst MI5 was volledig op de hoogte van schokkende martelpraktijken door de Amerikaanse autoriteiten in Guantánamo Bay.
2 dec 13:04
De geplande sluiting door de VS van de gevangenis voor terreurverdachten op Guantánamo Bay op Cuba is weer een stuk verder weg.
16 nov 8:28
Vijf Jemenitische gedetineerden zijn vanuit het Amerikaanse gevangenenkamp Guantánamo Bay op Cuba, overgebracht naar de Verenigde Arabische Emiraten.
30 okt 12:55
De laatste Brit die vastzat in de Amerikaanse gevangenis voor verdachte terroristen, Guantanamo Bay, is vrijdag vrijgelaten.
22 sep 14:00
Na dagen van radiostilte over het verblijf van Younis Chekkouri in Marokko is daar na enig aandringen van de Britse ngo Reprieve dan toch duidelijkheid.
18 sep 16:20
De Marokkaanse Guantanamo-verdachte Younis Abdurrahman Chekkouri is vrijgelaten en naar Marokko gestuurd na 14 jaar onschuldig vast te hebben gezeten.
28 jul 14:50
De Amerikaanse marine doet onderzoek naar gevallen van kanker in het detentiekamp Guantánamo Bay op Cuba.
2 jun 12:04
President Barack Obama heeft Nederland maandag in zijn ontmoeting met koning Willem-Alexander, koningin Máxima en minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) gevraagd om het opnemen van gevangenen uit Guantanamo te willen overwegen.
26 mrt 13:41
De Verenigde Staten hebben Nederland gevraagd twee gedetineerden uit de omstreden gevangenis Guantanamo Bay op te vangen.
30 jan 10:43
De Cubaanse leider Raul Castro wil dat de Verenigde Staten de marinebasis Guantanamo Bay teruggeven aan Cuba.
13 dec 14:31
Zes mannen die deze week na jarenlange gevangenschap in Guantanamo Bay werden vrijgelaten hebben vrijdag een wandeling gemaakt in de hoofdstad van hun nieuwe thuisland Uruguay.
8 dec 8:49
Zes mannen die twaalf jaar lang vast hebben gezeten in de Amerikaanse gevangenis voor terreurverdachten in Guantanamo Bay op Cuba zijn vrijgelaten en naar Uruguay gestuurd.
6 nov 13:47
Een gevangene die al sinds februari 2002 vastzat in de Guantanamo Bay-gevangenis op Cuba, is woensdag vrijgelaten en naar zijn vaderland Koeweit gestuurd.
1 2 3 > >>

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi