Van der Laan: meer aandacht voor autochtonen

algemeen
11
22 okt '09
Minister voor Wonen, Wijken en Integratie Eberhard van der Laan (PvdA) belooft meer aandacht voor de oudere, autochtone inwoners van probleemwijken.

Zij voelen zich vaak verwaarloosd, omdat alle aandacht uitgaat naar de problemen van jongeren en allochtonen.

Tijdens zijn bezoeken aan Vogelaarwijken krijgt Van der Laan geregeld klachten van oudere Nederlanders, schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer. Van der Laan noemt het logisch dat de meeste aandacht uitgaat naar de groepen met de grootste problemen. "Maar wij willen niemand voortrekken. Ik wil weten hoe het zit en zal er met wethouders en bewoners over in gesprek gaan", schrijft Van der Laan.

Van der Laan meldt verder dat de aanpak van de veertig Vogelaarwijken zijn vruchten begint af te werpen. Zo is in de Utrechtse wijk Kanaleneiland de criminaliteit met veertien procent gedaald. Van der Laan wijst er wel op dat nog lang niet alles in cijfers is uit te drukken, doordat de wijkenaanpak pas ruim een jaar loopt.

Bovendien dreigt de crisis roet in het eten te gooien. Van der Laan wijst op de periode tussen 2002 en 2006, toen de werkloosheid ook opliep. Dat leidde tot een dip in de stijgende lijn die toen in achterstandswijken te zien was. Van der Laan hoopt dat de maatregelen van het kabinet tegen werkloosheid en schooluitval dit nu zoveel mogelijk voorkomen, meldt Trouw.

© MAROKKO.NL 2009
wonen
wijken en integratie
eberhard van der laan
probleemwijken
pvda
oudere autochtone
overlast
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi