Mohammed Enait weggelopen bij Pauw en Witteman

algemeen
1317
12 dec '09
Mohammed Enait is weggelopen tijdens een interview in het programma Pauw en Witteman vrijdagavond.
Enait was met name boos op Jeroen Pauw, die volgens hem te 'monocultureel' was.

De jurist was te gast in de uitzending omdat het hof van Hof van Discipline had geoordeeld dat Enait niet op hoeft te staan voor rechters in de rechtbank. Enait is orthodox moslim en zegt dat hij vanwege zijn geloofsovertuiging niet op wil staan voor de rechter.

Pauw stelde vragen waar Enait geirriteerd door raakte, bijvoorbeeld waarom hij geen handen schudt van vrouwen en waarom hij een hoofddeksel draagt. ''Omdat de profeet Mohammed een muts draagt, doe jij het ook?''

Op een gegeven moment noemde hij Enait een provocateur. Daarop ging Enait in de aanval. ''Je leeft in een grachtengordel en weet niet wat gebeurt in deze samenleving. Dat is jouw probleem.'' Voor de uitzending liet Pauw aan Enait weten dat hij niet gelooft in de multiculturele samenleving. ''Zijn gedrag is model voor 1,2 miljard moslims'', reageerde de jurist. Het feit dat u hem niet kent, dat geeft uw eigen intolerantie aan“. Hij noemde Pauw en Witteman en de redactieleden 'elite-racisten'.

Witteman liet de rubriek zapservice inzetten. Toen de camera terugkeerde naar de tafel met gasten was de advocaat verdwenen, aldius telegraaf.nl.


© MAROKKO.NL 2009
mohammed enait pauw en witteman
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
gabon
vriendschappelijk
turkije
badr hari
vahid halilhodžić
algerije
rico verhoeven
islamitisch onderwijs
cornelius haga lyceum
racisme
atlasleeuwen
frmf
casablanca
politie
marrakech
team marokko
tanger
ajax
iran
golaso
spanje
daesh
dgsn
moord
mohammed vi