'Marokkaans-Molukse delegatie moet slachtoffers bezoeken'

algemeen
100
11 jan '10
Een delegatie van Marokkanen en Molukkers moet de families in Terweijde bezoeken die door het geweld zijn getroffen.
Dat voorstel doet oud-politicus Mohamed Rabbae. ,,Samen moeten we hen ter verzoening met een bloemetje excuses aanbieden'', zegt hij.

Woordvoerder Baboyo Persiso van de Molukse gemeenschap staat sympathiek tegenover het voorstel van het oud-Kamerlid van GroenLinks. Hij zal het met zijn achterban bespreken.

Rabba hield vrijdagavond als prominente Marokkaan een gloedvol betoog voor de Culemborgse Marokkaanse gemeenschap, aldus gelderlander.nl.

''De Molukkers zijn geen vijanden, maar juist onze vrienden, onze broers en onze zusters. Schouder aan schouder hebben we gestreden voor rechten van Molukkers, Marokkanen, Surinamers, Turken en woonwagenbewoners. Daarom mogen wij bijvoorbeeld stemmen'', benadrukte hij in de bomvolle kantine van voetbalclub Fairplay in Culemborg.

Het oud-Kamerlid van GroenLinks maakt zich grote zorgen over de situatie in Terweijde en de positie van de Marokkanen in Nederland. De geweldsincidenten in Culemborg brengen de toch al niet beste reputatie van Marokkanen opnieuw zware schade toe. ,,Of de Marokkanen nu hoofdschuldigen zijn of niet. Zorg dat onze kinderen niet meer in de problemen komen."

Rabbae waarschuwde de aanwezigen voor 'de racist Wilders'. ,,Wilders is gebaat bij de onrust. Hij zal tegenstellingen verder willen uitbuiten.''

Rabbae riep de Marakkonen op om te gaan stemmen in maart bij de gemeenteraadsverkiezingen. '' Neem je vrouw mee en je 18-jarige zoon en dochter. Ga stemmen.''
© MAROKKO.NL 2010
marokkanen molukkers mohamed rabbae terweijde culemborg
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
duitsland
hanau
coronavirus
tobias rathjen
moslimhaat
china
afc ajax
frankfurt
moskee
terrorisme
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
verenigde staten
politie
eredivisie
iran
turkije
syrië
caf
hakim ziyech
palestina
mohammed vi