Marokkaanse familie dwingt reanimatie af

algemeen
0
13 jan '10
De politie meldt dat er geen strafbare feiten zijn geconstateerd.
Artsen en verpleegkundigen van het Lievensberg-ziekenhuis in Bergen op Zoom zijn zo geïntimideerd door de familie van een Marokkaanse hartinfarctpatiente, dat ze hun reanimatiepogingen voortzetten terwijl dat allang zinloos was.

De arts die de reanimatie vrijdag had geleid, voelde zich zelfs genoodzaakt het ziekenhuis via een sluiproute te verlaten. Bedreigde zorgmedewerkers zijn bang om aangifte te doen uit angst voor de Marokkaanse nabestaanden. De politie rukte tot drie keer toe uit voor het incident, maar besloot uiteindelijk uit het zicht van de familieleden te blijven om de gemoederen niet nog verder te verhitten. 's Ochtends verscheen de politie voor het eerst, toen ambulancepersoneel dat snel naar de woning van de vrouw was gekomen om haar op te halen, werd lastiggevallen. Aangekomen bij de afdeling spoedeisende hulp liep de situatie weer uit de hand. En ook op de afdeling intensive care kon het personeel zijn werk niet doen.

Bedreigen
''Al tijdens de eerste reanimatie kwamen leden van de familie verpleegkundigen en doktoren bedreigen, zodat zij in hun werk werden gehinderd'', zegt een arts die getuige was van het incident en uit angst voor de familie anoniem wil blijven. ''De vrouw is overleden. De artsen durfden onder druk van de familie niet de reanimatiepoging te staken. Toen dat uiteindelijk wel gebeurde, werd een van de artsen tegen de muur aan gedrukt en met de dood bedreigd.''

Onrust
''Ondanks herhaaldelijke gesprekken wilde de familie niet tot bedaren komen'', vervolgt de zorgverlener. ''De hal was volgestroomd met familieleden en kennissen die de betrokken artsen en verplegend personeel stonden op te wachten. De politie was erbij, maar trad niet op. De betrokken familie heeft gezworen dat ze na de begrafenis van hun moeder in Marokko terugkomen om wraak te nemen.'' Volgens de politie is er op bepaalde momenten niet ingegrepen, omdat 'onze aanwezigheid meer onrust veroorzaakte dan kalmte'. ''De familie wilde koste wat kost de afdeling intensive care binnen. Het werd met onze komst eigenlijk alleen maar onrustiger. Daarop werd besloten om weg te gaan, zodat de gemoederen tot bedaren konden komen'', aldus een woordvoerster, die meldt dat er geen strafbare feiten zijn geconstateerd, aldus telegraaf.nl.

© MAROKKO.NL 2010
marokkaan ziekenhuis bergen op zoom hartinfarctpatiënte
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
duitsland
hanau
coronavirus
tobias rathjen
moslimhaat
china
afc ajax
frankfurt
moskee
terrorisme
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
verenigde staten
politie
eredivisie
iran
turkije
syrië
caf
hakim ziyech
palestina
mohammed vi