''Wilders brengt de Koran dichter bij de mensen''

lifestyle
74
27 mrt '08
Volgens Hatim Salama is de gestegen vraag het gevolg van toenemende interesse in wat de Koran predikt.

Er zijn ook mensen die profiteren van de film van Geert Wilders. Het internetbedrijf Salama Tronics bijvoorbeeld doet goede zaken. De enige importeur in Nederland van speciale Koran mp3-spelers, Hatim Salama (35), verkoopt tien maal zo veel spelers als voor de ophef. ‘Als de verkoop zo blijft doorgaan, zullen tegen de zomer ongeveer vijfhonderd mensen per maand de mp3-speler bij mij aanschaffen,’ zegt Salama.

Met de speciale mp3-speler kan de gebruiker luisteren naar de gesproken tekst van de Koran en intussen op het scherm meelezen in de taal die hij het beste beheerst. Een jaar geleden verkocht Salama per week ongeveer zes apparaten. Nu, een jaar later, zijn ze nauwelijks aan te slepen en verkoopt hij meer dan zestig stuks per week. De ondernemer uit Amersfoort lanceerde vorige week een nieuwe site om de vraag makkelijker af te handelen, aldus Volkskrant.nl.

Volgens de Marokkaan is de gestegen vraag het gevolg van toenemende interesse in wat de Koran predikt. Het gros van zijn klanten zijn allochtone moslims, maar ook autochtonen willen weten waarover Wilders het heeft. Zoals Abdelhadi Nielsen (55): ‘Sinds het gedoe rond de film wil ik exact begrijpen wat er in de Koran staat. Als je je straks een mening wilt vormen over die film, dan moet je weten wat erin staat.’

Salama denkt dat de film een belangrijke reden is voor de gestegen belangstelling voor zijn product. ‘Wilders brengt met zijn commotie de Koran dichter bij de mensen. Ik spreek de laatste tijd vaak klanten die aangeven dat Wilders’ vervloeking van het boek hun interesse aanjaagt. Klanten van een jaar geleden wilden vooral de islam praktiseren’, zegt Salama. Hij importeert de voorgeprogrammeerde apparaten uit het Verre Oosten en via www.digitalekoran.nl brengt hij deze aan de man.

Ook de interesse van Nadim Benamar (24) werd aangewakkerd door de anti-Koranfilm. ‘Ik wilde weten wat Wilders bedoelde. Toen kocht ik de mp3-speler en las in het Nederlands mee met de Koranrecitatie. Ik herkende niets van zijn kritiek op het boek, maar ik realiseer mij nu dat Wilders aanval op de islam aanleiding is geweest voor mijn verdieping in de islam’, zegt de rechtenstudent.

© MAROKKO.NL 2008
hatim salama tronics geert wilders koran mp3 abdelhadi nielsen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
caf
verenigde staten
iran
championsleague
benjamin netanyahu
verenigd koninkrijk
gazastrook
frankrijk
jemen
israel
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
moord
afrika cup
rabat
eredivisie
daesh
mohammed vi