Laatste nieuws over irak
1 t/m 20 (van 621 artikelen)
30 nov 16:48
De leider van Daesh is gedood tijdens gevechten, meldt een woordvoerder van de terroristische beweging in een audioboodschap op Telegram.
2 nov 11:31
De twaalf vrouwelijke Syriëgangers die dinsdag zijn opgehaald uit het noorden van Syrië worden vrijdagmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam.
1 nov 12:00
Het kabinet haalt dinsdag twaalf Nederlandse vrouwen die worden verdacht van terroristische misdrijven, samen met hun 28 kinderen, uit het noorden van Syrië naar Nederland.
28 okt 19:23
Nederlandse militairen blijven tot mei volgend jaar de internationale luchthaven van Erbil in het noorden van Irak beveiligen.
11 sep 18:03
Artsen zonder Grenzen is zondag gestopt met het verlenen van medische hulp in Ter Apel.
30 aug 0:36
Omwille van hun veiligheid werkt en verblijft de staf van de Nederlandse ambassade in de Irakese hoofdstad Bagdad tijdelijk in de Duitse ambassade elders in de stad.
29 aug 22:15
De machtige sjiitische geestelijke Moqtada al-Sadr heeft maandagavond via zijn partijchef Hassan al-Athari op Twitter aangekondigd dat hij in hongerstaking gaat om de rust te herstellen in Irak.
29 aug 21:33
Ondanks het uitgaansverbod dat werd afgekondigd, is het ook in de avonduren onrustig gebleven in Bagdad. Opnieuw werd ook geweervuur gemeld.
19 aug 18:50
De 33-jarige El Shafee Elsheikh, een van de zogenoemde Beatles van terreurbeweging Daesh, is in de Verenigde Staten veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.
10 aug 10:24
Tientallen migranten worden vermist na het kapseizen van hun boot in de buurt van het Griekse eiland Rhodos.
3 aug 9:43
Een zegsman van het Talibanbewind in Afghanistan heeft volgens nieuwszender al-Jazeera bevestigd dat de voormalige leider van terreurgroep al-Qaeda is omgekomen.
16 jul 13:28
De regering van Saoedi-Arabië heeft de Verenigde Staten zaterdag gewaarschuwd zich niet te bemoeien met de kwestie rond de moord op de eerder in de VS werkzame Saoedische journalist Jamal Khashoggi.
13 jul 21:14
De Nederlandse journalist Fréderike Geerdink is meegenomen door de politie in de Koerdische Autonome Regio in Irak.
11 jun 0:31
De autoriteiten van de toeristenstad 'Sinbad Land' in Bagdad heeft deze week een concert van de Marokkaanse artiest Saad Lamjarred afgelast
18 mei 19:07
Minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yeşilgöz heeft deze week een onaangekondigd meerdaags bezoek aan Irak gebracht.
20 apr 14:35
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft gedreigd de Koerdische commandanten van "de terroristische organisatie in Syrië te vermorzelen".
20 apr 12:18
Julian Assange, de Australische oprichter van het klokkenluidersplatform WikiLeaks, mag door het Verenigd Koninkrijk worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten.
19 apr 16:23
Studenten die gevlucht zijn uit Oekraïne zouden financieel geholpen moeten worden om hun studie in Nederland voort te zetten, zo vinden drie organisaties voor hoger onderwijs.
17 apr 23:34
Terreurgroep Daesh heeft zondag aangekondigd dat het de dood van zijn in februari omgekomen leider Abu Ibrahim al-Hashimi al-Quraishi wil wreken.
14 apr 20:08
De 33-jarige El Shafee Elsheikh, bijgenaamd Jihadi George, is door de jury van een Amerikaanse rechtbank schuldig bevonden aan onder meer dodelijke gijzeling en samenzwering tot moord.
1 2 3 > >>