Laatste nieuws over medicijn
21 t/m 40 (van 71 artikelen)
6 jul 16:07
In Duitsland dreigt een tekort aan het coronamedicijn remdesivir. Volgens de minister van Volksgezondheid, Jens Spahn, heeft de Bondsrepubliek nog maar een paar honderd doses.
3 jul 12:55
Het medicijn remdesivir mag in Europa worden gebruikt bij de behandeling van patiënten met Covid-19.
1 jul 18:13
Nederland heeft "op dit moment voldoende" van het coronamedicijn remdesivir.
14:35
Artsen mogen de virusremmer remdesivir voorschrijven aan coronapatiënten die er relatief slecht aan toe zijn, oordelen de Europese medicijnautoriteiten.
22 jun 18:31
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft opgeroepen snel meer dexamethason te produceren, omdat deze ontstekingsremmer ook ernstig zieke coronapatiënten kan genezen.
17 jun 19:44
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) staakt een studie naar de behandeling van coronapatiënten met hydroxychloroquine.
16 jun 15:36
Een goedkope ontstekingsremmer verbetert de overlevingskansen van ernstig zieke coronapatiënten.
13 jun 15:31
Nederland krijgt mogelijk eind dit jaar al "enkele honderdduizenden" doses van een Brits vaccin dat tegen het coronavirus zou kunnen beschermen.
31 mei 21:34
Een Amerikaans farmaciebedrijf gaat een coronamedicijn maken dat gebaseerd is op een in Nederland gevonden antilichaam.
24 mei 17:17
Coronamedicijn remdesivir van farmaceut Gilead Sciences lijkt vooral te werken bij minder zware gevallen van corona.
21 mei 10:50
Brits medisch personeel begint donderdag met een proef die moet uitwijzen of twee middelen tegen malaria ook bruikbaar zijn in de strijd tegen het coronavirus.
18 mei 14:03
Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) geeft mogelijk nog deze week voorwaardelijke goedkeuring voor het gebruik van het antivirale middel remdesivir bij de behandeling van patiënten met COVID-19.
5 mei 19:16
Japan geeft mogelijk donderdag al groen licht voor het gebruik van het antivirale middel remdesivir bij de behandeling van patiënten met Covid-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus.
1 mei 10:26
Bijwerkingen die coronapatiënten ondervinden van medicijnen moeten zo veel mogelijk worden gemeld om er meer kennis over te verwerven.
1 mei 9:04
De Amerikaanse farmaceut Gilead Sciences kan dit jaar al circa 1 miljoen exemplaren maken van zijn potentiële coronamedicijn remdesivir en volgend jaar nog eens meerdere miljoenen.
30 apr 8:32
De Amerikaanse president Donald Trump wil dat toezichthouder FDA zo snel mogelijk bekijkt of het middel remdesivir goedgekeurd kan worden voor gebruik als coronamedicijn.
24 apr 9:14
Onderzoekers van Amsterdam UMC kijken of er antistoffen tegen het coronavirus te vinden zijn de moedermelk van vrouwen die een Covid-19-infectie achter de rug hebben.
9 apr 19:31
De Spaanse autoriteiten ontkenden vandaag eerdere berichten van Spaanse media dat een partij medicijnen die bedoeld was voor Marokko in beslag zou zijn genomen
8 apr 21:41
De in beslag genomen zending bevatte veelgevraagde medicijnen zoals insuline, hydroxychloroquine, maar ook antibiotica en paracetamol.
7 apr 14:55
Onderzoekers uit Australië hebben een medicijn gevonden dat over de hele wereld al beschikbaar is en dat het coronavirus in een laboratoriumomgeving binnen 48 uur kan doden.
< 1 2 3 4 >

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi