Laatste nieuws over mensenrechten
1 t/m 20 (van 583 artikelen)
13:42
De politie van Iran heeft protesten in het oosten van het land bloedig neergeslagen.
1 okt 11:58
De gesprekken met Marokko over het terugsturen van Marokkaanse onderdanen die niet in Nederland mogen blijven, gaan de goede kant op.
30 sep 10:02
De Iraanse vrouwenrechtengroep Open Stadiums wil dat hun land wordt uitgesloten van deelname aan het WK voetbal in Qatar.
22 sep 17:07
De Iraanse president Ebrahim Raisi heeft een interview met CNN op het laatste moment afgezegd, nadat presentator Christiane Amanpour had geweigerd een hoofddoek te dragen.
19 sep 18:26
De strijdende partijen in Ethiopië hebben zich volgens onderzoekers van de Verenigde Naties (VN) schuldig gemaakt aan oorlogsmisdaden.
15 sep 13:01
De harde fraudeaanpak van de Belastingdienst trof mensen van buitenlandse afkomst vaker dan mensen met een Nederlandse afkomst, concludeert het College voor de Rechten van de Mens donderdag.
15 sep 3:23
Zeven op de tien Nederlanders steunt het voorstel dat de wereldvoetbalbond FIFA de WK-opbrengsten gebruikt om arbeidsmigranten te compenseren die gewond raakten bij de voorbereidingen van het toernooi in Qatar.
14 sep 13:39
De Europese Commissie wil producten verbieden die zijn gemaakt door middel van dwangarbeid.
12 sep 11:31
Het aantal mensen dat tegen hun wil in moet werken of in een gedwongen huwelijk zit, is in 2021 gestegen tot ongeveer 50 miljoen.
9 sep 15:06
De samenwerking van China met het mensenrechtenkantoor van de Verenigde Naties is "in gevaar" door de recente publicatie van een rapport over ernstige misstanden in de regio Xinjiang.
14:56
De mensenrechten van asielzoekers zijn in het geding in de opvang in Ter Apel, waarschuwt de Raad van Europa.
1 sep 10:30
China heeft zich schuldig gemaakt aan ernstige mensenrechtenschendingen in de autonome regio Xinjiang, staat in een langverwacht rapport van de Verenigde Naties.
31 aug 17:19
Op internet zijn schokkende videobeelden opgedoken waarin te zien is dat agenten een groep vrouwen in een opvanghuis in de Saoedische stad Khamis Mushait mishandelen
31 aug 15:48
Spanje heeft de politieke rechten van Catalaanse separatistenleiders geschonden, stelt het Mensenrechtencomité van de Verenigde Naties.
30 aug 15:21
Het Nederlands elftal komt bij het komende WK met een 'maatschappelijke actie' die is gericht op de verbetering van de positie van arbeidsmigranten in Qatar.
25 aug 13:51
VN-mensenrechtenchef Michelle Bachelet weet nog niet wanneer ze haar langverwachte rapport over de Chinese provincie Xinjiang publiceert, maar streeft er nog wel steeds naar om dat voor haar aftreden te doen.
23 aug 11:30
Omroep HUMAN komt dit najaar met een aantal programma's over de mensenrechtensituatie in Qatar. Dat heeft een woordvoerder dinsdag gemeld.
20 aug 7:14
Nederland en acht andere EU-landen vinden de Israëlische inval bij zes Palestijnse mensenrechtenorganisaties "niet acceptabel".
14 aug 22:01
Een luchtaanval van Israël heeft drie militairen in Syrië het leven gekost. Ook zijn er drie gewonden gevallen, melden Syrische staatsmedia.
29 jul 7:56
Door uitsluitend opvangplekken beschikbaar te stellen aan Oekraïense vluchtelingen maken gemeenten ongerechtvaardigd onderscheid en dus discrimineren ze.
1 2 3 > >>

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi