Laatste nieuws over mensenrechten
1 t/m 20 (van 380 artikelen)
21 jan 13:49
De sfeer tussen Turkije en de Europese Unie is verbeterd, zegt de EU. Ook al blijft Brussel erg bezorgd over de "Turkse omgang met de mensenrechten".
20 jan 14:26
De Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (Wiv) - sleepwet in de volksmond - schiet op een aantal punten tekort en moet aangepast worden.
18 jan 11:02
Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) heeft de Israëlische autoriteiten zondag opgeroepen om coronavaccins te verstrekken aan de Palestijnen
13 jan 16:35
Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch heeft 2020 een afgrijselijk jaar voor de mensenrechten in China genoemd.
28 dec 19:22
Een Saoedische rechtbank heeft maandag de vrouwenrechtenactiviste Loujain al-Hathloul veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar en acht maanden.
9 dec 9:51
Bijna 35 miljoen waren naar het buitenland gevlucht en de rest is in eigen land ontheemd geraakt.
8 dec 19:08
Het Chinese technologieconcern Huawei Technologies heeft testen gedaan met software voor camerasystemen die de gezichten kan herkennen van Oeigoeren, de islamitische minderheidsgroep die in China wordt onderdrukt.
8 dec 18:47
Hoewel minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel) er niet voor voelt, wil de Tweede Kamer toch dat het kabinet Nederlandse kleding- en textielbedrijven in het Chinese Xinjiang gaat aanmoedigen om de regio te verlaten.
7 dec 21:02
Journalisten Slimane Raissouni en Omar Radi gaan vanaf 10 december in hongerstaking uit protest tegen hun voorarrest.
3 dec 16:21
China heeft opnieuw haar steun uitgesproken voor de Palestijnse zaak om de legitieme rechten van het Palestijnse volk te herstellen
2 dec 14:07
Het kabinet moet Nederlandse textiel- en kledingbedrijven aansporen om weg te gaan uit de Chinese regio Xinjiang waar de Oeigoeren worden onderdrukt.
1 dec 15:44
Premier Mark Rutte wil niet dat er toch nog een feitenonderzoek komt naar de Nederlandse steun aan gewapende rebellen in Syrië.
27 nov 16:45
Het geweld tegen vrouwen in Marokko is sinds de lockdown in maart met 31,6% is toegenomen
14:22
De veroordeling van de agent in de zaak-Mitch Henriquez kan in stand blijven. Dat is het advies van de advocaat-generaal aan de Hoge Raad.
19 nov 20:45
Israëlische autoriteiten hebben in de eerste 10 maanden van dit jaar minstens 400 Palestijnse kinderen gearresteerd
19 nov 7:35
De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) is te streng voor asielzoekers als het gaat om het bewijzen van hun identiteit en nationaliteit, stelt Amnesty International op basis van eigen onderzoek.
18 nov 8:09
Mensenrechtenorganisaties slaan alarm over de verspreiding van het coronavirus in Syrië.
18 nov 8:08
Qatar, de gastheer van het wereldkampioenschap voetbal in 2022, voert nog altijd te weinig hervormingen door om de omstandigheden van buitenlandse gastarbeiders te verbeteren, stelt Amnesty International.
9 nov 15:29
De Syrische leider Bashar al-Assad hoopt dat de komende maanden veel vluchtelingen terugkeren naar zijn land.
8 nov 8:11
Myanmar gaat zondag naar de stembus voor een nieuw parlement. Analisten verwachten dat de regering van voormalig mensenrechtenicoon Aung San Suu Kyi herkozen wordt.
1 2 3 > >>

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi