Laatste nieuws over mensenrechten
141 t/m 160 (van 359 artikelen)
16 aug 15:55
De organisatie die succesvolle rechtszaken heeft gevoerd voor weduwen en kinderen van geëxecuteerde mannen in Zuid-Sulawesi en het dorp Rawagedeh op Java, doet nu ook onderzoek naar mogelijke Nederlandse oorlogsmisdaden op het Indonesische eiland Sumatra.
9 aug 19:05
Nog twee militante Israëliërs zijn zonder proces in de cel gezet. Ze worden zes maanden opgesloten voor de fatale aanval op een Palestijns huis.
29 jul 14:09
De Israëlische regering heeft toestemming gegeven voor de bouw van nog driehonderd huizen op de bezette Westelijke Jordaanoever.
28 jul 14:50
De Amerikaanse marine doet onderzoek naar gevallen van kanker in het detentiekamp Guantánamo Bay op Cuba.
22 jul 12:19
Tientallen mensen zijn de afgelopen maanden in Egypte verdwenen door toedoen van de troepen en veiligheidsdiensten van het regime.
13 jul 16:08
Minister Koenders van Buitenlandse Zaken is dinsdag, woensdag en donderdag in het Midden-Oosten.
11 jul 21:08
Precies twintig jaar geleden werd de moslimenclave Srebrenica, die beschermd werd door het Nederlandse VN-bataljon Dutchbat, op een gewelddadige wijze ingenomen door het Bosnisch-Servische leger.
14:30
De wederopbouw van de Gazastrook verloopt in een 'slakkengang'. In het tempo waarin de werkzaamheden momenteel plaatsvinden, zal het dertig jaar duren om de schade te herstellen
12 jun 16:38
België kan de identiteitskaart en het paspoort van potentiële jihadisten tijdelijk intrekken.
2 jun 12:04
President Barack Obama heeft Nederland maandag in zijn ontmoeting met koning Willem-Alexander, koningin Máxima en minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) gevraagd om het opnemen van gevangenen uit Guantanamo te willen overwegen.
29 mei 17:12
Vrouwen en een verbod op autorijden... Je zou denken dat het alleen in Saudi-Arabië voor komt maar niets is minder waar.
17:16
Een online petitie tegen het ingestelde boerkaverbod is in korte tijd al duizenden keren ondertekend.
22 mei 19:59
De VVD is tevreden met het beperkte 'boerkaverbod' waar het kabinet vrijdag mee heeft ingestemd.
22 mei 16:28
Boerka's en nikabs worden in Nederland verboden in het onderwijs, het openbaar vervoer, ziekenhuizen en overheidsgebouwen.
22 mei 13:11
De economie in Gaza staat op het punt in te storten. Daarvoor waarschuwt de Wereldbank in een vrijdag verschenen rapport.
22 mei 13:00
Het aantal 'boerkadraagsters' in Nederland is zeer beperkt en alleen al daarom heeft het 'boerkaverbod' veel weg van symboolpolitiek.
19 mei 20:30
Terwijl het westen in stilte is gehuld is de ter dood veroordeling van ex-president Mohammed Morsi in de Arabische wereld gesprek van onderwerp.
19 mei 13:17
De Marokkaanse autoriteiten maken zich op grote schaal schuldig aan marteling, ondanks beloftes om dit niet langer te doen.
14 mei 13:23
Het Vaticaan gaat officieel een Palestijnse staat erkennen.
7 mei 16:58
De burgemeester van Srebrenica heeft de Bosnisch-Servische autoriteiten donderdag beschuldigd van discriminatie van moslims.
<< < 6 7 8 9 10 > >>

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi