Laatste nieuws over migratie
1 t/m 20 (van 478 artikelen)
13 okt 10:37
Meer dan 4300 illegale migranten zijn sinds augustus Duitsland binnengekomen via Belarus en Polen.
7 okt 13:11
De Europese Commissie is "zeer bezorgd" over nieuwe beschuldigingen over illegale zogenoemde pushbacks in onder meer Griekenland en Kroatië.
7 okt 10:02
Migranten worden aan de buitengrenzen van de Europese Unie soms met geweld teruggestuurd door speciale eenheden van de politie.
1 okt 4:20
Een Amerikaans federaal hof van beroep heeft donderdag geoordeeld dat de regering-Biden kan doorgaan met het uitzetten van migrantenfamilies die betrapt worden op het oversteken van de grens tussen de VS en Mexico.
30 sep 17:28
Europol, het in Den Haag gevestigde samenwerkingsbureau van de politiediensten van de Europese Unie, moet betere toegang tot informatie over mensensmokkel krijgen.
20 sep 14:55
Organisaties hebben in hun diversiteitsbeleid veel aandacht voor het binnenhalen van mensen met bijvoorbeeld een migratieachtergrond, maar kijken daarna te weinig naar doorstroommogelijkheden voor die groep.
18 sep 9:08
Op het Griekse eiland Samos is een opvangkamp voor migranten in gebruik genomen waar niemand zomaar in of uit mag.
16 sep 18:39
Als er niks wordt gedaan om klimaatverandering tegen te gaan zullen 1,5 tot 1,9 miljoen Marokkanen gedwongen worden om te migreren.
15 sep 14:11
De zaak tegen de voormalige Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini vanwege het tegenhouden van een schip met migranten aan boord is uitgesteld tot 23 oktober.
14 sep 14:19
Het schiet maar niet op met het terugsturen van migranten die in de Europese Unie niet welkom zijn.
30 aug 20:52
De Taliban zijn bereid uitgezette Afghaanse vluchtelingen en migranten terug te nemen.
10:17
Alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv's) komen niet meer in aanmerking voor gezinshereniging als zij in Nederland worden opgevangen door een (ver) familielid.
12 aug 19:15
Achraf Saber, de 14-jrige jongen die eind mei bekend werd vanwege zijn mislukte migratiepoging naar Ceuta, wordt sinds twee dagen vermist.
4 aug 17:23
De Spaanse reddingsbrigade heeft maandagmiddag twee Marokkaanse jongens uit het water gered toen ze aan boord van een opblaasbare speelgoedboot op weg waren naar Ceuta.
30 jul 13:32
De Amerikaanse autoriteiten hebben een eerste groep Afghaanse medewerkers naar de Verenigde Staten gevlogen in het kader van een operatie om personeel uit Afghanistan te halen.
22 jul 14:05
Naar schatting driehonderd migranten hebben donderdag de omheiningen van de Spaanse enclave Melilla in Marokko bestormd.
21 jul 1:21
Na jaren van stijging kwamen vorig jaar minder migranten naar Nederland, meldt het statistiekbureau CBS.
14 jul 12:49
De migratie via de Middellandse Zee trekt weer aan nadat vorig jaar door de coronapandemie flink minder mensen de oversteek naar Europa probeerden te maken.
4 jul 19:26
"We zullen niet teruggaan naar het Front National", zei de wolf in schaapskleren, verwijzend naar de oude naam van de partij, die ze in 2018 veranderde als onderdeel van een imagoverandering.
27 jun 12:38
De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft tijdens zijn eerste, drukbezochte campagnebijeenkomst sinds zijn aftreden kritiek geleverd op het immigratiebeleid van president Joe Biden.
1 2 3 > >>

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi