Laatste nieuws over oeigoeren
1 t/m 20 (van 100 artikelen)
21 jan 9:20
Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een motie in het lagerhuis van het Franse parlement veroordeeld die de vervolging van de Oeigoeren genocide noemt.
11 jan 22:30
De Oeigoerse activist Idris Hasan (34) mag door Marokko worden uitgeleverd aan China, dat oordeelt het Hof van Cassatie dinsdag.
10 jan 23:08
Mensenrechtenorganisaties eisen van de Marokkaanse autoriteiten dat de Oeigoerse activist Idris Hasan (34) wordt vrijgelaten.
10 jan 22:44
Een Amerikaans paar is zondag op Schiphol aangehouden op verdenking van mensensmokkel.
10 jan 14:46
De hoogste leider van een antiterrorisme-eenheid van de paramilitaire politie in het Chinese Xianjiang, waar de Oeigoerse moslimminderheid wordt onderdrukt, is het nieuwe hoofd van het Chinese leger in Hongkong.
4 jan 10:57
De maker van elektrische auto's Tesla heeft kritiek gekregen van Amerikaanse mensenrechtenorganisaties en handelsgroepen op de opening van een showroom in de Chinese regio Xinjiang.
3 jan 17:05
Marokko gaat de Oeigoerse activist Idris Hasan voorlopig niet uitleveren, dat meldt Dilnur Reyhan, het hoofd van het European Uyghur Institute.
3 jan 11:39
Als het aan de Duitse tak van mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch ligt, vertrekt de top van het Internationaal Olympisch Comité (IOC).
31 dec 12:43
Het Amerikaanse winkelconcern Walmart ligt in China onder vuur vanwege de mensenrechtenkwesties in Xinjiang.
29 dec 9:22
Chinese fabrikanten van zonnepanelen hekelen het toenemende Amerikaanse toezicht op mensenrechtenkwesties in Xinjiang.
26 dec 11:06
De Chinese Communistische Partij heeft Chen Quanguo, de hoogste man van de partij in de regio Xinjiang, ontslagen.
24 dec 12:01
Dat de Verenigde Staten een wetsvoorstel hebben getekend dat strenge eisen stelt aan de import van producten uit de Chinese regio Xinjiang heeft duidelijk niet de goedkeuring van China.
23 dec 18:08
De Amerikaanse president Joe Biden heeft een wetsvoorstel getekend dat strenge eisen stelt aan de import van producten uit de Chinese regio Xinjiang.
23 dec 7:37
De Amerikaanse chipmaker Intel heeft donderdag excuses aangeboden aan Chinese klanten, partners en het publiek voor een verklaring aan zijn leveranciers om geen producten of arbeid uit de regio Xinjiang te gebruiken.
16 dec 21:28
Het Hof van Cassatie van Rabat oordeelde woensdag dat de Oeigoerse activist Idris Hasan uitgeleverd mag worden aan China
13 dec 19:38
In de Europese Unie gloort nog geen overeenstemming over het al dan niet bijwonen van de Olympische Winterspelen in China door hoogwaardigheidsbekleders.
9 dec 19:32
De Franse president Emmanuel Macron vindt een diplomatieke boycot van de Winterspelen in Beijing "onbelangrijk" en een "zeer kleine en symbolische" maatregel.
9 dec 9:26
China waarschuwt dat landen die een diplomatieke boycot hebben aangekondigd van de Winterspelen in Beijing dat gaan betreuren.
9 dec 6:10
Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft woensdag gestemd (428-1) voor een strenger importbeleid voor producten die uit de Chinese regio Xinjiang komen.
8 dec 18:56
De Canadese premier Justin Trudeau heeft woensdag in navolging van de Britse premier Boris Johnson een diplomatieke boycot van de Olympische Winterspelen in Beijing aangekondigd.
1 2 3 > >>

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi