Laatste nieuws over oeigoeren
1 t/m 20 (van 28 artikelen)
14:07
Het kabinet moet Nederlandse textiel- en kledingbedrijven aansporen om weg te gaan uit de Chinese regio Xinjiang waar de Oeigoeren worden onderdrukt.
30 sep 17:08
De Tweede Kamer wil dat er Europese sancties komen tegen Chinese personen en bedrijven die betrokken zijn bij mensenrechtenschendingen tegen Oeigoeren in Xinjiang.
29 sep 17:01
De Chinese autoriteiten hebben duizenden islamitische gebedshuizen in de noordwestelijke Chinese regio Xinjiang laten slopen
25 sep 7:03
Een groep van vijf Republikeinse Amerikaanse Senatoren heeft streamingdienst Netflix opgeroepen plannen om een Chinese sciencefictionboekenreeks tot actieserie te verwerken, stil te leggen.
8 sep 8:48
De regering van de Verenigde Staten overweegt een verbod in te stellen op katoenproducten uit de noordwestelijke Chinese provincie Xinjiang vanwege de mensenrechtensituatie daar, meldt The New York Times.
8 sep 8:09
Entertainmentbedrijf Disney ligt onder vuur vanwege het maken van opnames voor de film Mulan in de Chinese provincie Xinjiang, meldt The Hollywood Reporter.
31 jul 17:02
In een periode van oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China heeft de Amerikaanse regering een Chinese organisatie sancties opgelegd voor het schenden van mensenrechten.
13 jul 11:06
China heeft sancties opgelegd aan vier Amerikaanse bestuurders als antwoord op Amerikaanse sancties tegen Chinese regeringsmedewerkers.
9 jul 19:19
Drie hoge Chinese functionarissen mogen de Verenigde Staten niet meer in als sanctie voor de "verschrikkelijke" mishandeling van minderheden in de Chinese provincie Xinjiang.
6 jul 16:17
De Amerikaanse douane onderschepte onlangs een zending mensenhaar uit werkkampen in het Chinese Xinjiang.
17 jun 23:03
De wet kreeg veel steun in beide huizen van het Congres.
17:02
Het land dat meer dan een miljoen moslims heeft vastgezet in concentratiekampen hoopt dat de VS er alles aan zal doen de rechten van minderheden in de VS te beschermen.
14 feb 18:46
Duizenden hebben een petitie ondertekend om te waarschuwen voor het verspreidingsrisico van het coronavirus onder vervolgde moslims
29 jan 13:07
De Tweede Kamer wil dat het kabinet meer doet om mensenrechtenschendingen in China tegen moslims te stoppen.
27 dec 11:27
China ontkent dat het in het geheim de Oeigoerse academicus Tashpolat Tiyip ter dood heeft veroordeeld. Mensenrechtenorganisatie Amnesty International vermoedde in september al een "geheime en onrechtvaardige veroordeling".
18 dec 19:55
Arsenal-voetballer Mesut Özil heeft de woede van China gewekt met een bericht op sociale netwerken over de vervolging Chinese moslims in concentratiekampen
15 dec 18:07
Arsenal-voetballer Mesut Özil heeft de woede van China gewekt met een bericht op Twitter over Chinese moslims in concentratiekampen
30 jul 13:24
De meeste mensen die naar omstreden detentiecentra in de Chinese regio Xinjiang zijn gestuurd, zijn volgens de autoriteiten alweer teruggekeerd in de samenleving.
10 feb 12:05
Turkije dringt er bij China op aan 'concentratiekampen' waar Oeigoeren vastzitten te sluiten en de rechten van deze moslimminderheid in China te respecteren.
13 nov 18:04
China ontkent dat Oeigoeren worden vastgehouden en mensenrechten worden geschonden.
1 2 >

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi