Laatste nieuws over oeigoeren
41 t/m 60 (van 61 artikelen)
13 jul 11:06
China heeft sancties opgelegd aan vier Amerikaanse bestuurders als antwoord op Amerikaanse sancties tegen Chinese regeringsmedewerkers.
9 jul 19:19
Drie hoge Chinese functionarissen mogen de Verenigde Staten niet meer in als sanctie voor de "verschrikkelijke" mishandeling van minderheden in de Chinese provincie Xinjiang.
6 jul 16:17
De Amerikaanse douane onderschepte onlangs een zending mensenhaar uit werkkampen in het Chinese Xinjiang.
17 jun 23:03
De wet kreeg veel steun in beide huizen van het Congres.
2 jun 17:02
Het land dat meer dan een miljoen moslims heeft vastgezet in concentratiekampen hoopt dat de VS er alles aan zal doen de rechten van minderheden in de VS te beschermen.
14 feb 18:46
Duizenden hebben een petitie ondertekend om te waarschuwen voor het verspreidingsrisico van het coronavirus onder vervolgde moslims
29 jan 13:07
De Tweede Kamer wil dat het kabinet meer doet om mensenrechtenschendingen in China tegen moslims te stoppen.
27 dec 11:27
China ontkent dat het in het geheim de Oeigoerse academicus Tashpolat Tiyip ter dood heeft veroordeeld. Mensenrechtenorganisatie Amnesty International vermoedde in september al een "geheime en onrechtvaardige veroordeling".
18 dec 19:55
Arsenal-voetballer Mesut Özil heeft de woede van China gewekt met een bericht op sociale netwerken over de vervolging Chinese moslims in concentratiekampen
15 dec 18:07
Arsenal-voetballer Mesut Özil heeft de woede van China gewekt met een bericht op Twitter over Chinese moslims in concentratiekampen
30 jul 13:24
De meeste mensen die naar omstreden detentiecentra in de Chinese regio Xinjiang zijn gestuurd, zijn volgens de autoriteiten alweer teruggekeerd in de samenleving.
10 feb 12:05
Turkije dringt er bij China op aan 'concentratiekampen' waar Oeigoeren vastzitten te sluiten en de rechten van deze moslimminderheid in China te respecteren.
13 nov 18:04
China ontkent dat Oeigoeren worden vastgehouden en mensenrechten worden geschonden.
12 jul 17:37
Oeigoeren uit de Chinese regio Xinjiang krijgen van Turkse diplomaten paspoorten en worden naar Turkije gehaald.
13 mei 18:21
De hetze tegen Oeigoerse minderheid in China gaat door. Na tal van maatregelen tegen moslims moet een grote groep in provincie Yining nu ook hun paspoort inleveren bij de politie.
23 jan 12:15
Twee Oeigoerse tolken die er door de geheime dienst AIVD onterecht van zijn beschuldigd informatie te hebben gelekt aan de Chinese overheid krijgen een schadevergoeding van de Staat. Dat heeft hun advocaat vrijdag bekendgemaakt.
29 sep 18:38
Twee mannen zijn door een Chinese rechter ter dood veroordeeld voor de moord op een islamitische geestelijke in de westelijke Chinese stad Kashgar.
1 jan 11:13
Drie Oeigoeren die vastzaten in de Amerikaanse gevangenis Guantanamo Bay in Cuba zijn vrijgelaten en overgedragen aan Slowakije.
30 okt 14:50
Voor veel Oeigoeren, een etnische minderheid in China, is intimidatie door de politie aan de orde van de dag.
3 aug 16:32
De Oeigoeren in de Chinese regio Xinjiang mogen niet vasten tijdens de Ramadan.
< 1 2 3 4 >

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi