Laatste nieuws over oorlogsmisdaden
1 t/m 20 (van 25 artikelen)
29 nov 11:14
Duitse officieren van justitie onderzoeken het gebruik van chemische wapens in 2013 door het Syrische regime
20 nov 11:55
Afghanistan eist gerechtigheid na de berichten over Australische gruweldaden tegen Afghaanse burgers.
19 nov 6:54
Australische elitetroepen in Afghanistan hebben daar 39 onschuldige en ongewapende moslims in koele bloede vermoorden
11 sep 17:18
Eind juni diende een 37-jarige vrouw een klacht in bij een politiebureau in de hoofdstad Sittwe tegen drie soldaten en beschuldigde hen van groepsverkrachting.
20 aug 18:12
De Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune zei donderdag dat de Franse kolonisatie van zijn land heeft geleid tot "misdaden tegen de menselijkheid".
17 mei 17:44
Israël krijgt na ongeveer anderhalf jaar politieke onrust en drie verkiezingen weer een nieuwe regering. Het parlement gaf groen licht voor de installatie van de nieuwe regeringsploeg van premier Benjamin Netanyahu.
11 feb 16:19
De rechtszaak is aangespannen bij de federale rechtbank en eist $1 miljard schadevergoeding voor nabestaanden
29 mei 7:50
Na recent onderzoek in de noordelijke deelstaat Rakhine in Myanmar, zegt Amnesty International nieuwe bewijzen in handen te hebben van oorlogsmisdaden en andere mensenrechtenschendingen begaan door het leger van Myanmar.
1 mei 13:42
De Afrikaanse Unie heeft in een verklaring de militaire overgangsraad in Soedan opgeroepen de macht binnen zestig dagen over te dragen aan een burgerraad.
12 apr 18:03
De overgangsperiode naar nieuwe verkiezingen van maximaal twee jaar na de staatsgreep in Soedan kan mogelijk binnen een maand als het 'zonder chaos' gaat.
22 mrt 14:01
De Mensenrechtenraad van de VN heeft het geweld veroordeeld dat het Israëlische leger 'kennelijk bewust' heeft gebruikt tegen protesterende Palestijnen bij de grens met de Gazastrook.
28 nov 9:33
Human Rights Watch heeft Argentinië gevraagd de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman te vervolgen voor het schenden van mensenrechten.
5 nov 18:05
Franse aanklagers hebben een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd tegen een hoge Syrische regeringsadviseur en twee hooggeplaatste militairen.
8 jun 13:05
De Franse justitie heeft een voormalig Iraakse vluchteling opgepakt op verdenking van het plegen van oorlogsmisdaden.
4 mei 9:20
Mensenrechtenactivisten willen met behulp van kunstmatige intelligentie aantonen of er oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid zijn of worden gepleegd in Syrië.
14 aug 10:00
De commissie van de Verenigde Naties die belast is met de oorlog in Syrië heeft 'genoeg bewijzen om de Syrische president Bashar al-Assad te veroordelen wegens oorlogsmisdaden'.
18:48
De Britse politie wilde de vroegere minister van Buitenlandse Zaken van Israël Tzipi Livni verhoren over haar mogelijke betrokkenheid bij oorlogsmisdaden tijdens de aanval op Gaza in 2008.
27 jan 13:16
Nederland is aansprakelijk voor de verkrachting van een vrouw door militairen in het voormalig Nederlands-Indië.
28 jan 12:00
De aanvallen die de zionisten afgelopen zomer uitvoerde op huizen in Gaza waren in strijd met de oorlogsregels. Dat heeft de Israëlische mensenrechtengroep B'Tselem woensdag gezegd.
21 nov 12:32
Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) is ontzet over de vrijlating van tien Bosnische Serviërs die zijn veroordeeld wegens oorlogsmisdaden.
1 2 >

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi