Laatste nieuws over politiegeweld
1 t/m 20 (van 190 artikelen)
7 okt 13:11
De Europese Commissie is "zeer bezorgd" over nieuwe beschuldigingen over illegale zogenoemde pushbacks in onder meer Griekenland en Kroatië.
7 okt 10:02
Migranten worden aan de buitengrenzen van de Europese Unie soms met geweld teruggestuurd door speciale eenheden van de politie.
1 okt 7:17
Van ruim 17.000 Amerikanen die de afgelopen vier decennia door de Amerikaanse politie gedood zijn, werd de betrokkenheid van de politie niet vermeld in de officiële statistieken.
26 jun 0:23
De witte ex-politieagent die vorig jaar in de Amerikaanse stad Minneapolis de zwarte George Floyd doodde, moet 22,5 jaar de cel in.
24 jun 5:31
De Amerikaanse president Joe Biden wil fors investeren in het politieapparaat om zo het vuurwapengeweld in de Verenigde Staten te bestrijden.
21 jun 18:01
De Israëlische militaire politie heeft zondag wederom Palestijnse gezinnen aangevallen in de wijk Sheikh Jarrah in het bezette Oost-Jeruzalem.
13 jun 2:06
Jongeren zijn zaterdagavond in de Tunesische hoofdstad Tunis opnieuw slaags geraakt met agenten nadat er rellen uitbraken na een demonstratie tegen politiegeweld.
18 mei 20:08
De rechtbank in Tetouan heeft maandag drie agenten van de hulptroepen veroordeeld tot gevangenisstraffen en het betalen van geldboetes.
7 mei 2:22
Een agent van de Rotterdamse politie heeft excuses aangeboden aan een minderjarige jongen die door hem is mishandeld.
29 apr 4:12
In Fnideq zijn drie agenten van de hulptroepen opgepakt nadat videobeelden opdoken waarin te zien was dat één van de agenten een jonge migrant ernstig mishandelt.
21 apr 0:01
De witte ex-agent Derek Chauvin is schuldig aan de dood van de zwarte George Floyd.
16 apr 7:53
De autoriteiten in Chicago hebben donderdag een video vrijgegeven van een politieagent die een 13-jarige jongen doodschiet.
15 apr 9:07
Een Amerikaanse parlementscommissie heeft een voorstel goedgekeurd dat kan leiden tot compensatie voor de nakomelingen van slaven.
14 apr 19:08
De agente die zondag in de Amerikaanse plaats Brooklyn Center een zwarte arrestant doodschoot, wordt vervolgd voor doodslag.
5 apr 17:11
DENK wil in samenwerking met de politie komen tot een meldplicht voor discriminerend gedrag.
1 apr 5:36
.In het strafproces tegen de Amerikaanse politieagent die in mei vorig jaar de zwarte arrestant George Floyd doodde, zijn woensdag de beelden van het fatale incident afgespeeld die gemaakt zijn door de bodycam van toenmalig agent en beklaagde Derek Chauvin.
31 mrt 3:01
De Amerikaanse tiener die in mei de beelden maakte van de dood van de zwarte arrestant George Floyd heeft dinsdag getuigd in de strafzaak tegen Derek Chauvin
20 mrt 20:17
In Parijs en andere steden in Frankrijk zijn zaterdag duizenden mensen de straat opgegaan om te protesteren tegen racisme en politiegeweld.
16 mrt 17:36
Tegen de politie in Den Haag zijn sinds de demonstratie van afgelopen zondag op het Malieveld zes aangiftes gedaan.
15 mrt 16:53
Amnesty International roept het Openbaar Ministerie en de Haagse burgemeester Jan van Zanen op onderzoek te doen naar het optreden van de politie zondag op het Malieveld.
1 2 3 > >>

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi