Laatste nieuws over politiegeweld
61 t/m 80 (van 201 artikelen)
4 sep 6:23
Zeven politieagenten in de stad Rochester in de staat New York die waren betrokken bij een fatale aanhouding van een zwarte man zijn op non-actief gesteld.
1 sep 16:53
De politie in Los Angeles heeft een zwarte man doodgeschoten die na een achtervolging en een handgemeen mogelijk een wapen wilde gebruiken.
26 aug 12:36
Bij demonstraties tegen racisme in de Amerikaanse stad Kenosha zijn woensdag zeker twee mensen omgekomen door schoten.
26 aug 0:15
De gouverneur van de Amerikaanse staat Wisconsin heeft dinsdag de noodtoestand uitgeroepen vanwege aanhoudende protesten en rellen in de stad Kenosha.
20:26
Jacob Blake, de zwarte man die in het Amerikaanse Kenosha door de politie werd neergeschoten, zal wellicht nooit meer kunnen lopen.
18 jul 9:03
Een agent van de politie in Londen is vrijdag geschorst nadat een video was opgedoken waarop te zien is dat hij een zwarte verdachte met zijn knie in bedwang hield.
26 jun 6:23
Een politieagent is in New York aangehouden vanwege het uitvoeren van een illegale nekklem bij een arrestant.
19 jun 18:42
De Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties heeft discriminerend en gewelddadig optreden door de politie veroordeeld.
19 jun 6:13
De agent die is aangeklaagd vanwege het doden van Rayshard Brooks in de Amerikaanse stad Atlanta heeft zichzelf aangegeven.
18 jun 15:37
De Inspectie Justitie en Veiligheid doet onderzoek naar de voorbereidingen van de politie op de antiracismedemonstraties in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.
17 jun 22:27
Een ontslagen Amerikaanse politieman wordt vervolgd voor de dood van de zwarte Rayshard Brooks op de parkeerplaats van een fastfoodrestaurant.
16 jun 19:54
De Amerikaanse president Donald Trump wil dat de politie voortaan geen nekklem meer toepast, behalve als een agent in levensgevaar is.
16 jun 16:57
De politie van de stad New York moet voortaan binnen dertig dagen bodycambeelden vrijgeven als een agent een schot heeft gelost of geweld heeft gebruikt.
16 jun 16:27
De Franse politie heeft traangas afgevuurd op een demonstratie van zorgmedewerkers in Parijs, meldt een verslaggever van het Britse persbureau Reuters die ter plaatse is.
15 jun 18:45
Nederland moet een "openhartig gesprek" voeren over discriminatie en racisme, vindt het kabinet.
15 jun 11:42
Een Britse regeringscommissie gaat een onderzoek instellen naar racisme en achterstanden die minderheden ervaren op het gebied van opleiding, gezondheid en behandeling door het rechtssysteem.
14 jun 13:37
De Russische president Vladimir Poetin denkt dat de antiracisme-demonstraties in de Verenigde Staten een teken zijn van een diepe interne crisis.
13 jun 22:26
Duizenden Zwitsers zijn zaterdag de straat opgegaan om te protesteren tegen racisme en politiegeweld, naar aanleiding van de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd door toedoen van een witte politieagent.
13 jun 19:43
De onrust in Londen neemt toe na de protesten van zaterdag. De politie had opdracht geven alle protestacties in de hoofdstad om 18.00 uur Nederlandse tijd te beëindigen, maar dat verbod wordt volgens Britse media door veel mensen genegeerd.
13 jun 15:25
Duizenden mensen verzamelden zich zaterdag in de Franse hoofdstad Parijs om te demonstreren tegen politiegeweld en racisme.
<< < 2 3 4 5 6 > >>

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi