Laatste nieuws over politiegeweld
81 t/m 100 (van 187 artikelen)
5 jun 22:03
De autoriteiten in Minneapolis zijn het vrijdag eens geworden over het verbieden van nekklemmen en andere wurggrepen door de politie.
5 jun 9:25
Ook in Mexico zijn mensen de straat op gegaan uit protest tegen politiegeweld. Zij willen dat de autoriteiten zich verantwoorden voor de dood van een man in een politiecel.
4 jun 9:30
Een 22-jarige ongewapende man is in de Amerikaanse staat Californië doodgeschoten terwijl hij geknield op de grond zat.
3 jun 21:43
Het Openbaar Ministerie in Minnesota gaat de agent die een knie legde in de nek van de zwarte arrestant George Floyd vervolgen voor moord.
3 jun 18:32
De politie had de actievoerders opgeroepen te vertrekken.
3 jun 5:17
Duizenden demonstranten in de stad New York trotseerden dinsdag voor de tweede avond op rij de avondklok.
2 jun 11:31
Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam krijgt van een aantal partijen in de gemeenteraad veel kritiek te verduren vanwege de grote anti-racismedemonstratie op de Dam van maandag.
2 jun 10:46
Twee mensen zijn bij protesten tegen politiegeweld in een buitenwijk van Chicago om het leven gekomen, meldden Amerikaanse media.
2 jun 10:46
Burgemeester Ahmed Aboutaleb wil woensdag maximaal 80 demonstranten toestaan bij een manifestatie tegen racisme en politiegeweld in de VS op het Schouwburgplein in Rotterdam.
2 jun 6:19
Burgemeester Bill de Blasio van New York heeft de avondklok in zijn stad met een tweede dag verlengd nadat er maandagavond opnieuw rellen en plunderingen waren.
21:39
Uit een tweede, onafhankelijke autopsie op het lichaam van George Floyd is volgens Amerikaanse media gebleken dat hij door verstikking om het leven kwam. De autopsie is uitgevoerd in opdracht van de familie van Floyd.
21:19
Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam krijgt op social media veel kritiek te verduren, omdat ze maandag een grote demonstratie van zo'n 5000 personen op de Dam liet doorgaan.
17:26
Op de Dam in Amsterdam heeft zich een grote groep betogers verzameld die protesteren tegen wat zij noemen het politiegeweld tegen zwarten in de VS en de EU.
02:44
Twee politieagenten uit Atlanta zijn ontslagen omdat ze buitensporig geweld hebben gebruikt bij de arrestatie van twee studenten tijdens protesten op zaterdagavond.
29 mei 20:04
De voormalige Amerikaanse president Barack Obama zegt de afschuw te delen die miljoenen Amerikanen voelden bij de dood van een zwarte arrestant in de staat Minnesota.
28 mei 1:20
De Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdag (lokale tijd) gezegd dat het ministerie van Justitie een onderzoek is gestart naar de dood van de 46-jarige George Floyd in de stad Minneapolis.
2 dec 16:06
De politie legt straffen op aan vier politiemedewerkers van het Team Hoefkade in Den Haag wegens buitenproportioneel geweld bij een aanhouding in oktober vorig jaar.
9 nov 19:09
De weggestuurde Leidse politiechef Fatima Aboulouafa hield zich niet aan de regels en afspraken die binnen de politie gelden voor het gebruik van social media.
21 okt 12:06
Drie kleine politieke partijen in de Haagse gemeenteraad hebben geen vertrouwen meer in de leiding van de politie in Den Haag.
23 sep 19:08
Uit het autopsierapport is gebleken dat de arrestant met geweld om het leven is gebracht
<< < 3 4 5 6 7 > >>

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi