Laatste nieuws over presidentsverkiezingen
21 t/m 40 (van 108 artikelen)
7 jan 15:14
Amerikaanse politici willen dat een onderzoek wordt ingesteld naar het optreden van de politie bij de bestorming van het parlementsgebouw in Washington.
7 jan 13:33
De Amerikaanse president Donald Trump heeft een "ordelijke" machtsoverdracht beloofd op 20 januari. Wel herhaalde hij in een verklaring het oneens te zijn met de verkiezingsuitslag.
7 jan 11:07
Het Amerikaanse Congres heeft officieel vastgelegd dat de Democraat Joe Biden de verkiezingen heeft gewonnen.
7 jan 6:36
Bij de bestorming van het Amerikaanse parlementsgebouw door aanhangers van president Trump in Washington zijn woensdag vier doden gevallen, meldt de hoofdstedelijke politie.
7 jan 4:38
Oud-president Barack Obama vindt dat Donald Trump medeverantwoordelijk is voor de gewelduitbarsting woensdag bij het Capitool.
6 jan 23:34
Minister-president Mark Rutte roept de Amerikaanse president Donald Trump op de overwinning van zijn tegenstrever Joe Biden bij de presidentsverkiezingen in november deze woensdag nog te erkennen.
6 jan 23:29
De onrust in het Amerikaanse Capitool wordt ook buiten de Verenigde Staten met grote bezorgdheid gevolgd.
6 jan 23:19
De staten Virginia en Maryland sturen de Nationale Garde naar het Capitool in Washington. Ook de Nationale Garde van Washington DC wordt ingezet.
6 jan 22:12
Toen de Trump-aanhangers het Capitool binnendrongen, is een vrouw neergeschoten en zwaargewond geraakt, meldt CNN op basis van meerdere bronnen.
6 jan 20:25
Twee gebouwen op het terrein van het Capitool in Washington zijn volgens Amerikaanse media woensdag ontruimd nadat honderden aanhangers van president Trump daar barricades bestormden.
6 jan 15:53
President Trump heeft via Twitter zijn plaatsvervanger Mike Pence opnieuw opgeroepen een stokje te steken voor de officiële vaststelling dat de Democraat Joe Biden de verkiezingen in november zou hebben gewonnen.
15 dec 16:27
De Russische en de Mexicaanse president hebben Joe Biden gefeliciteerd met het winnen van de Amerikaanse verkiezingen.
8 dec 2:52
President Donald Trump zegt dat de VS "als een derdewereldland" zijn geworden, terwijl hij ongefundeerde beweringen blijft maken over verkiezingsfraude.
6 dec 2:24
De Amerikaanse president Donald Trump heeft zaterdag tijdens een rally een nieuwe serie aan ongegronde beweringen gelanceerd dat hij tijdens de presidentsverkiezingen is bestolen en dat hij uiteindelijk toch zal winnen.
28 nov 6:13
De door de Amerikaanse president Donald Trump aangevraagde hertelling van de stemmen in de staat Wisconsin heeft niet de voor de voor hem gewenste ommekeer gezorgd.
27 nov 7:42
De Amerikaanse president Donald Trump weigert nog altijd zijn verlies bij de presidentsverkiezingen te erkennen.
25 nov 15:31
De Chinese president Xi Jinping heeft de nieuwgekozen Amerikaanse president Joe Biden gefeliciteerd.
24 nov 4:09
De machtsoverdracht in de Verenigde Staten aan de nieuwe regering van de verkozen president Joe Biden kan officieel beginnen.
22 nov 14:02
De Russische president Vladimir Poetin wil samenwerken met elke Amerikaanse president, maar is nog altijd niet klaar om de verkiezingsoverwinning van Joe Biden te erkennen.
14 nov 16:21
Zestien Amerikaanse assistent-openbaar aanklagers hebben minister van Justitie William Barr gevraagd zijn opdracht tot onderzoek naar verkiezingsfraude in te trekken, meldt The Washington Post.
< 1 2 3 4 > >>