Laatste nieuws over raad van state
1 t/m 20 (van 29 artikelen)
3 jul 17:03
Een voorstel om bedrijven die zich niet inspannen om tijdens de sollicitatieprocedure gelijke kansen te bieden aan alle kandidaten, gaat voor advies naar de Raad van State (RvS).
29 apr 11:01
Vreemdelingen zijn verplicht een foto van het gezicht en tien vingerafdrukken te leveren bij hun aanvraag om een voorlopige verblijfsvergunning. Dat geldt ook voor Turken.
29 jan 11:35
De gemeente Westland kan de vestiging van een islamitische basisschool niet blijven dwarsbomen.
12:43
Het bestuur van het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam hoort maandag van de rechtbank of minister Arie Slob (Onderwijs) terecht heeft gezegd dat het moet opstappen.
22 nov 14:20
Minister Arie Slob (Voortgezet Onderwijs) mag de financiering van het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam niet per 1 december volledig stopzetten.
18 okt 8:23
Het islamitische Haga Lyceum krijgt definitief per 1 december geen geld meer. Het schoolbestuur kreeg tot donderdagmiddag de tijd om het veld te ruimen, maar heeft dat niet gedaan.
28 aug 13:07
De minister van Binnenlandse Zaken moet opnieuw bekijken of geheime stukken over het afluisteren van de Hofstadgroep openbaar kunnen worden gemaakt.
11 jul 19:06
De gemeente Westland moet alsnog instemmen met de komst van een islamitische basisschool. Anders schuift minister Arie Slob de gemeenteraad opzij en geeft de minister de school zelf toestemming, dreigt hij.
13 jun 11:22
Op een product uit door Israël bezet gebied moet vermeld staan dat het uit de Westelijke Jordaanoever of de Gazastrook komt als het in de EU wordt verkocht.
12 jun 15:12
De Stichting Openbare Scholengroep Vlaardingen heeft een sikhleerling terecht geweigerd om zijn kirpan, een rituele dolk, te dragen op school. Dat oordeelt de Raad van State.
16 mei 14:19
Volgens de Raad van State is een verbod op ritueel slachten "een ingrijpende beperking" van de vrijheid van godsdienst. Dat staat in een advies over een nieuw wetsvoordeel van de Partij voor de Dieren om onverdoofd slachten te verbieden.
6 mei 12:06
De PVV zet door met een wet om bepaalde islamitische uitingen te verbieden, ondanks felle kritiek van de Raad van State.
24 apr 13:01
Minister Arie Slob (Onderwijs) moet de oprichting van een Islamitische basisschool in de gemeente Westland bekostigen.
25 jan 9:33
De Raad van State is kritisch over het voorstel van het kabinet om opzettelijk verblijf in terroristisch gebied strafbaar te stellen.
13 apr 13:05
De Raad van State gaat zich buigen over de vraag of de overheid terecht een gebiedsverbod heeft opgelegd aan de imam Fawaz Jneid.
4 jul 19:30
De onduidelijkheid over een Islamitische middelbare school in Amsterdam is nog niet voorbij.
9 sep 18:01
Partners van vrouwen die net zijn bevallen, kunnen voortaan drie dagen langer bij hun baby blijven.
27 aug 17:06
Burgemeesters van verschillende Franse gemeenten houden vast aan het boerkiniverbod, ook nu de Raad van State in een voorlopig besluit heeft geoordeeld dat het verbod ingaat tegen de burgerlijke vrijheden.
15 jun 16:55
De Arbeidsinspectie heeft een keiharde tik op de vingers gekregen omdat het discrimineert op huidskleur. Anno 2015 blijkt dat nog steeds mogelijk bij een overheidsinstelling.
3 okt 12:26
Gemeenten gaan inwoners die zorg nodig hebben dringend verzoeken of ze in ruil daarvoor vrijwilligerswerk kunnen doen.
1 2 >

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi