Laatste nieuws over racisme
221 t/m 240 (van 549 artikelen)
18 jun 18:43
De politie in de Amerikaanse staat North Carolina heeft een blanke verdachte gearresteerd in verband met de bloedige schietpartij in een afro-Amerikaanse kerk in Charleston, in South Carolina, donderdag.
9 jun 13:24
Een blanke Amerikaanse politieagent wordt op beschuldiging van moord vervolgd voor het doodschieten van een ongewapende donkere man die probeerde weg te rennen nadat hij met zijn auto aan de kant was gezet voor een kapot achterlicht.
3 jun 18:57
In het Spaanse San Fernando de Henares is een Marokkaan het slachtoffer geworden van een schokkende aanval.
1 mei 19:01
De dood van de donkere Amerikaan Freddie Gray, die zwaargewond raakte bij zijn arrestatie vorige maand en later overleed, was geen ongeluk maar doodslag.
28 apr 12:27
Poolse en Bulgaarse migranten in ons land voelen zich steeds vaker gediscrimineerd, meldt het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) dinsdag.
17 apr 20:40
Islamofobe acties zijn na de aanslagen op Charlie Hebdo en de joodse supermarkt in Parijs hard gestegen.
1 apr 17:06
Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) vindt dat de overheid wel degelijk een belangrijke rol heeft bij het tegengaan van discriminatie.
29 mrt 14:59
Het aantal meldingen en aangiftes bij de politie over discriminatie staat niet in verhouding tot het geringe aantal zaken dat het Openbaar Ministerie uiteindelijk in behandeling neemt.
21 mrt 17:20
Rachid El Ghazaoui, beter bekend als rapper Appa, is het middelpunt geworden van een opmerkelijke hetze.
19 mrt 19:04
PVV-leider Geert Wilders gaat op 13 april naar een demonstratie van de anti-islambeweging Pegida in het centrum van de Duitse stad Dresden.
19 mrt 16:23
De uitspraken van Wilders over 'minder Marokkanen' hebben mogelijk ook financiële gevolgen voor de blonde PVV-leider.
17 mrt 18:04
Front National, die zeer warme banden heeft met de PVV van Geert Wilders, is opnieuw in opspraak geraakt door een extreme vorm van racisme.
16 mrt 12:30
PVV-leider Geert Wilders komt ,,soms wel heel dichtbij haatprediken''. Dat zei vicepremier en PvdA-minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) zaterdag in een interview met nieuwssite NU.nl.
13 mrt 15:26
De drie jeugdspelers van Ajax die een agente in burger zouden hebben mishandeld, moeten het land worden uitgezet als ze de vrouw inderdaad mishandeld hebben.
12 mrt 14:10
Aan het eind van een demonstratie bij het politiebureau in de Amerikaanse stad Ferguson zijn kort na middernacht twee agenten neergeschoten.
9 mrt 12:29
Drie mensen die racistische teksten hadden geplaatst onder een selfie van international Leroy Fer worden bestraft.
6 mrt 18:05
Als antwoord op islamofobie hebben Canadezen meer dan 52.000 dollar ingezameld voor een moslima die het slachtoffer werd van discriminatie.
4 mrt 19:27
De blanke politieagent die in augustus een donkere tiener doodschoot in het Amerikaanse Ferguson wordt niet vervolgd.
4 mrt 12:55
De politie in de voorstad Ferguson bij St. Louis in Missouri gebruikt onevenredig vaak buitensporig geweld tegen donkere personen en houdt ook veel vaker donkere automobilisten staande dan blanke, ofschoon zij veel minder vaak verboden spullen vervoeren.
27 feb 16:13
Een rechter in Canada heeft geweigerd een vonnis uit te spreken omdat de vrouw om wie het gaat een hoofddoek draagt. Ongelofelijk maar waar!
<< < 10 11 12 13 14 > >>

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi