Laatste nieuws over sahara
1 t/m 20 (van 331 artikelen)
13 okt 12:51
Het Algerijnse leger is verantwoordelijk voor de dood van twee Sahrawi's in de Tindouf-kampen in oktober 2020.
13 okt 9:38
De afscheidingsbeweging Polisario-Front geniet geen status bij de Verenigde Naties (VN).
12 okt 14:31
De Franse publieke omroep France 5 vertoonde maandag tijdens een nieuwsuitzending de volledige kaart van Marokko, inclusief de Westelijke Sahara.
11 okt 17:04
De maatregelen van Marokko in de Zuid-Marokkaanse grensstreek El Guerguerate zijn "onomkeerbaar".
6 okt 20:29
De Italiaans-Zweedse diplomaat Staffan De Mistura is officieel benoemd tot de nieuwe VN-gezant voor de Sahara.
4 okt 17:03
De Marokkaanse autoriteiten hebben zaterdag twee Spaanse advocaten en een Sahrawi-arts met de Spaanse nationaliteit in het Zuid-Marokkaanse Laâyoune het land uitgezet.
2 okt 18:51
Het separatistische Polisario-Front wil ruim € 1 miljard schadevergoeding van de Europese Unie (EU) als gevolg van de "onrechtmatige overeenkomst" tussen Marokko en de EU.
30 sep 19:45
De Britse onderneming Xlinks is gestart met het plan om een onderzeese stroomkabel aan te leggen tussen Marokko en het Verenigd Koninkrijk.
30 sep 18:51
Weer is een hooggeplaatst lid van het Polisario-Front omgekomen bij een operatie van de Koninklijke Strijdkrachten (FAR).
29 sep 18:03
De Spaanse regering gaat in beroep tegen de beslissing van het Europese Hof om de handelsovereenkomsten tussen Marokko en de Europese Unie (EU) nietig te verklaren.
29 sep 13:56
De Europese Commissie moet namens de EU opnieuw gaan onderhandelen over een aantal handelsafspraken met Marokko en daarin de bevolking van de Westelijke Sahara betrekken.
27 sep 21:56
De opmerkelijk hoge verkiezingsdeelname van Sahrawa aan de laatste algemene verkiezingen is een teken van hun "gehechtheid aan Marokko en diens territoriale integriteit."
22 sep 13:26
De Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita heeft vandaag een ontmoeting gehad met Alexander Ivanko, het nieuw hoofd van MINURSO.
16 sep 19:20
De Spaanse Minister van Buitenlandse Zaken José Manuel Albares is optimistisch over de toekomst van de diplomatieke betrekkingen met Marokko.
15 sep 22:31
Marokko heeft goedkeuring gegeven aan de secretaris-generaal Antonio Guterres van de Verenigde Naties (VN) voor de benoeming van Staffan de Mistura als zijn nieuwe persoonlijke gezant voor de Sahara
14 sep 19:13
De haalbaarheidsstudie naar het Trans-Sahara gaspijpleidingproject (TSGP), dat Nigeria via Niger en Algerije met Europa verbindt, is voltooid.
7 sep 19:39
Het Mexicaanse bedrijf Innophos is weer gestart met de invoer van in de Sahara gewonnen fosfaat.
29 aug 20:42
Sierra Leone heeft vrijdag officieel een consulaat geopend in het zuid-Marokkaanse Dakhla.
27 aug 19:50
De Duitse bondskanselier Angela Merkel vindt dat Duitse bedrijven meer investeringen moeten doen op het gebied van hernieuwbare energie in Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara.
4 aug 21:45
De Amerikaanse president Joe Biden heeft vandaag een Tweet verwijderd waarin een foutieve kaart van Marokko werd afgebeeld.
1 2 3 > >>

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi