Laatste nieuws over sjiieten
1 t/m 20 (van 50 artikelen)
9 nov 13:06
De klacht van Marokkaanse sjiieten, die juridische stappen hadden genomen toen de autoriteiten weigerden om de constitutie van hun vereniging te aanvaarden, is afgewezen.
15 mei 15:32
De sjiitische bewoners van Marokko willen officiële stichtingen en verenigingen oprichten maar daar ziet de overheid niets in.
11 apr 11:27
In de nacht van zondag op maandag is in Jemen een door VN onderhandelde staakt-het-vuren afgekondigd tussen de sjiitische Houthi-rebellen en de troepen en bondgenoten van president Abd-Rabbu Mansour Hadi.
15 jan 20:00
De Revolutionaire Garde, een elitekorps van het Iraans leger, heeft tientallen Marokkanen opgeleid en ingezet in conflictgebieden.
6 jan 12:43
Irak gaat bemiddelen om te proberen de diplomatieke rel tussen Iran en Saudi-Arabië op te lossen. Dat zei minister van Buitenlandse Zaken Ibrahim Jaafari woensdag.
2 jan 15:05
Iran heeft zaterdag woedend gereageerd op de massale executie van 47 veroordeelde 'terroristen' in Saudi-Arabië, onder wie de prominente sjiitische geestelijke Nimr Baqr al-Nimr.
28 dec 12:47
De Iraanse president Hassan Rohani vindt dat het aan moslims is om het imago te verbeteren van hun geloof, dat is aangetast door het geweld van groepen als Daesh.
22 dec 11:47
"Dood aan Israël" zongen maandag duizenden aanhangers van de Libanese groepering Hezbollah tijdens de uitvaart van de prominente commandant Samir Qantar.
19 okt 16:00
Een coalitie van Arabische landen onder leiding van Saudi-Arabië heeft per ongeluk dertig strijders gedood die trouw zijn aan de president van Jemen, Abd-Rabbu Mansour Hadi.
27 sep 13:31
Saudi-Arabië moet excuses aanbieden voor de 769 doden als gevolg van de massale paniek tijdens een ritueel tijdens de hadj donderdag in Mekka.
29 jul 14:15
Scud-raketten die Houthi-rebellen vanuit Jemen op Saudi-Arabië hebben afgevuurd, werden geleverd door Noord-Korea.
26 jun 15:55
Een sjiitische moskee in de hoofdstad van Koeweit is vrijdag getroffen door een bomaanslag.
29 mei 16:54
Bij een sjiitische moskee in Saudi-Arabië is vrijdag een zelfmoordbomaanslag gepleegd. Vier mensen zijn daarbij om het leven gekomen, melden de autoriteiten.
23 mei 18:56
De extremistische beweging Daesh heeft vrijdagavond in een radio-uitzending de verantwoordelijkheid voor de zelfmoordaanslag op een sjiitische moskee in Saudi-Arabië opgeëist.
29 nov 15:51
De soennitisch-islamistische Islah-partij in Jemen heeft besprekingen aangeknoopt met de sjiitische Houthi-rebellen.
24 nov 9:49
Soennitische en sjiitische geestelijken uit een tachtigtal landen zijn zondag in de Iraanse stad Qom bijeengekomen.
11 nov 12:38
De meeste aandacht in het Midden-Oosten gaat tegenwoordig uit naar de gruweldaden die worden begaan door de strijders van Daesh.
14 okt 14:32
Sjiitische milities hebben in Irak 'tientallen' soennitische burgers ontvoerd en om het leven gebracht uit wraak voor de opmars en slachtpartijen van Daesh
7 feb 19:45
Iran heeft Marokko gevraagd of het trek heeft in gesprekken over de hervattingen van de diplomatieke banden onderling. Marokko beëindigde de betrekkingen vier jaar geleden na bemoeienis met het beleid van Marokko.
22 jan 12:39
De Iraakse regering is van plan om drie betwiste gebieden in het land om te vormen tot provincies.
1 2 3 >

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi