Laatste nieuws over strafrecht
1 t/m 20 (van 44 artikelen)
15 nov 11:30
Forum voor Democratie wil afluisterapparatuur laten ophangen in salafistische moskeeën, als er een verdenking is van strafbare feiten. Dat zegt FVD-Kamerlid Theo Hiddema in het televisieprogramma WNL op Zondag.
8 nov 21:13
Volgens nieuwe bepalingen mogen ongehuwde stellen in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) voortaan samenwonen.
6 nov 10:29
De 31-jarige man die mogelijk plannen zou hebben gehad voor een aanslag op de Gay Pride, wordt momenteel onderworpen aan een persoonlijkheidsonderzoek.
27 okt 16:09
De aangifte van de Turkse president Erdogan tegen PVV-leider Geert Wilders vanwege belediging zal waarschijnlijk niet leiden tot een uitlevering.
7 okt 20:23
Meerdere maatschappelijk organisaties in Marokko pleiten voor een volledige afschaffing van de doodstraf uit het Marokkaanse wetboek van Strafrecht.
24 sep 9:41
De maximumstraf voor doodslag gaat omhoog van 15 naar 25 jaar. Het kabinet wil zo het verschil met de maximale gevangenisstraf voor moord (30 jaar) verkleinen, laat het ministerie van Justitie en Veiligheid weten.
22 sep 15:08
Politici die meewerken aan het legaliseren van euthanasie of hulp bij zelfmoord zijn medeplichtig aan moord, vindt het Vaticaan.
4 sep 14:53
"Nederland is een corrupt land geworden", zei PVV'er Geert Wilders direct na afloop van de uitspraak in hoger beroep in de strafzaak tegen hem.
4 sep 14:06
De strafzaak tegen Geert Wilders is geen politiek proces, zoals de PVV-leider zelf bij voortduring heeft betoogd.
3 sep 19:28
Na vijf volle zittingsdagen is donderdag een veelbewogen inleidende ronde in het grote liquidatieproces Marengo nagenoeg afgerond.
3 sep 11:05
Het volgen van advocaat Nico Meijering en een kantoorgenoot op een reis naar Dubai in juni vorig jaar was "gerechtvaardigd".
21 aug 10:41
De Nederlandse Orde van Advocaten vindt dat het volgen van advocaten door politie en justitie absoluut niet door de beugel kan.
7 jul 11:22
Het slachtoffer eist een schadevergoeding van 32. 000 euro voor de gevolgen van de hardhandige arrestatie.
4 jun 16:51
Het Openbaar Ministerie accepteert misdaadjournalist Peter R. de Vries niet in zijn rol als vertrouwenspersoon van Nabil B. , kroongetuige in het omvangrijke liquidatieproces Marengo.
3 jun 11:07
De Vereniging Verkeersslachtoffers pleit voor een wetswijziging om automobilisten die doorrijden na een aanrijding harder te straffen.
18 mei 7:54
In de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp begint de rechtbank maandag aan een nieuwe tussenronde in het grote liquidatieproces Marengo, waarin Ridouan Taghi hoofdverdachte is.
30 apr 15:16
De vier Fransen die op 19 januari zouden hebben geprobeerd de tot levenslang veroordeelde Omar L. uit de gevangenis in Zutphen te bevrijden, hebben die actie "heel erg goed voorbereid".
20 mrt 8:34
Mensen die zich niet houden aan afspraken die zijn gemaakt rondom het coronavirus, kunnen strafrechtelijk worden vervolgd.
6 mrt 10:12
Gökmen T. is vrijdagochtend bij de start van de laatste procesdag over de tramaanslag in Utrecht vorig jaar uit de zaal verwijderd nadat hij de rechtbank had bespuugd.
5 mrt 10:32
Een van de slachtoffers van de tramaanslag in Utrecht vorig jaar wil dat andere rechters de strafzaak tegen vermeend schutter Gökmen T. behandelen.
1 2 3 >

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi