Laatste nieuws over terrorisme
1 t/m 20 (van 1223 artikelen)
25 nov 3:14
De Syrisch-Koerdische strijdgroep SDF (Syrische Democratische Strijdkrachten) kan mogelijk niet langer instaan voor de beveiliging van kampen voor voormalige strijders van Daesh en hun gezinsleden in het noorden van Syrië.
23 nov 13:03
Het Europees Parlement noemt Rusland voortaan een sponsor van terrorisme. Het stempel, waarop Oekraïne al langer aandringt, heeft vooralsnog vooral symbolische waarde.
22 nov 14:53
Turkije zal "als God het wil" zo snel mogelijk grondtroepen naar Syrië sturen.
16 nov 14:20
In Iran worden steeds meer doodstraffen opgelegd aan betogers die meededen aan de jongste protesten tegen het streng-islamitische regime.
14 nov 21:19
Koning Mohammed VI van Marokko heeft zijn medeleven betuigt aan de Turkse president Recep Tayyip Erdogan en aan de slachtoffers en nabestaanden van de aanslag.
14 nov 17:51
De Turkse minister van Binnenlandse Zaken Suleyman Soylu heeft de condoleances van de Verenigde Staten (VS) aan de slachtoffers en nabestaanden van de aanslag, geweigerd.
14 nov 15:33
Onder de gewonden van de terreuraanslag in het centrum van Istanbul zondag bevinden zich twee Marokkaanse toeristen.
14 nov 14:07
De Koerdische Arbeiderspartij (PKK) ontkent betrokken te zijn geweest bij de aanslag zondag in Istanbul. Volgens de PKK heeft de beweging nooit burgers als doelwit.
14 nov 10:28
De Turkse politie heeft 46 mensen opgepakt voor de dodelijke ontploffing in Istanbul. Een van de arrestanten is de vrouw die verdacht wordt het explosief te hebben geplaatst.
14 nov 3:37
De aanslag die in de Turkse stad Istanbul zondag zes doden eiste is uitgevoerd door de Turks-Koerdische organisatie PKK.
13 nov 18:58
Een explosie in het centrum van de Turkse stad Istanbul zondagmiddag was een aanslag, heeft president Recep Tayyip Erdogan bekendgemaakt.
11 nov 12:47
De man die donderdagavond twee agenten neerstak in Brussel was al langer in beeld bij de Belgische antiterreureenheid.
11 nov 3:09
In Brussel is donderdagavond een agent neergestoken en overleden. De dader is neergeschoten en naar het ziekenhuis gebracht.
8 nov 18:51
Turkije wil dat Zweden concrete maatregelen tegen terrorisme neemt voordat het instemt met het NAVO-lidmaatschap van het Scandinavische land.
8 nov 2:29
De terrorist die in 2019 meer dan vijftig moslims doodde tijdens een aanslag in twee moskeeën in Nieuw-Zeeland gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling en strafmaat.
7 nov 16:14
De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) noemt de normalisering van de omvolkingstheorie een "zorgelijke ontwikkeling".
5 nov 19:46
De Oekraïense president Volodimir Zelenski zegt dat Iran liegt over het leveren van militaire drones aan Rusland.
5 nov 13:19
De pas aangetreden rechtse regering in Zweden zal afstand nemen van de Syrisch-Koerdische militie YPG.
2 nov 11:31
De twaalf vrouwelijke Syriëgangers die dinsdag zijn opgehaald uit het noorden van Syrië worden vrijdagmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam.
26 okt 20:10
Ondanks inspanningen van de regering blijft Marokko voorlopig staan op de 'grijze lijst' van de Financial Action Task Force (FATF) en blijft daardoor onder verscherpt toezicht staan.
1 2 3 > >>