Laatste nieuws over universiteit
1 t/m 20 (van 273 artikelen)
1 dec 14:18
Universiteiten en hogescholen vragen de politiek om "maximale ruimte en flexibiliteit" als het plan om coronatoegangsbewijzen ook daar in te voeren wordt doorgezet.
4 nov 9:11
Een recordaantal van 340. 700 bachelor- en masterstudenten staat dit collegejaar ingeschreven bij een universiteit.
17 sep 19:26
De Hassan I universiteit in Rabat is verwikkeld in een groot schandaal na meerdere aantijgingen van seksueel misbruik op het juridische opleidingsprogramma.
2 sep 12:50
Vier van de beste Nederlandse universiteiten stijgen op de nieuwe World University Rankings van het Britse tijdschrift Times Higher Education.
24 aug 2:55
De kans op hevige regenval zoals afgelopen juli, die in Limburg, België en Duitsland rampzalige overstromingen veroorzaakte, is 1,2 tot 9 keer groter door klimaatverandering.
12 aug 18:37
Het kabinet streeft ernaar dat universiteiten en hogescholen aan het begin van het volgende collegejaar open kunnen zonder dat er 1,5 meter afstand hoeft te worden gehouden.
10 aug 16:39
Als er één moment is om het middelbaar beroepsonderwijs weer volledig te openen, is het nu.
4 aug 7:57
Leerlingen met coronagerelateerde klachten komen nog vaak naar school. Daarbij lijkt de ventilatie in een groot deel van de scholen nog steeds niet op orde.
30 jul 17:46
Als de Delta-variant van het coronavirus inderdaad zo sterk is dat ook gevaccineerde mensen het relatief eenvoudig kunnen verspreiden, is het belangrijk om voorlopig geen festivals te houden.
15 jul 11:16
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft na maandenlange protesten zijn benoeming teruggedraaid van de rector van de prestigieuze Boğaziçi Universiteit in Istanbul.
11 mei 15:27
Nizar El Manouzi gaat Het Klokhuis presenteren. Vanaf 20 mei is de 24-jarige Nizar, onder meer bekend van Mocro Maffia, te zien in het kinderprogramma op NPO Zapp.
8 mei 7:12
Het nemen van ontstekingsremmers zoals ibuprofen zorgt niet voor hogere risico's op ernstige symptomen of de dood bij een coronabesmetting, komt naar voren uit een nieuwe studie.
7 mei 9:02
De universiteiten verwachten voor komend studiejaar weer meer aanmeldingen voor de bacheloropleidingen.
24 feb 15:03
De Mohammed VI Polytechnic Universiteit (UM6P) heeft het African Supercomputing Centre (ASCC) officieel ingehuldigd.
4 feb 17:33
De Tweede Kamer wil dat studenten die studievertraging oplopen vanwege de coronacrisis een jaar extra studietijd krijgen, zonder dat ze daar college- en lesgeld voor hoeven te betalen.
21 jan 16:47
President Macron heeft in gesprek met studenten beloofd dat er twee maaltijden per dag voor 1 euro zullen worden aangeboden
14 jan 16:01
De universiteiten hebben er toch voor gekozen om vanwege de coronacrisis het bindend studieadvies (BSA) te versoepelen.
3 jan 12:47
In het Verenigd Koninkrijk wordt het inenten van inwoners tegen het coronavirus volgende week verder opgevoerd.
18 dec 8:51
Tijdens de tweede coronagolf zijn de angst- en stressgevoelens onder de bevolking weer toegenomen en is er sprake een verdere afname in het vertrouwen in de overheid, het RIVM en de GGD.
18 dec 8:50
De hele Tweede Kamer wil sneltestlocaties op het mbo, hbo en de universiteit. Zo kunnen docenten en studenten vaak een test krijgen en is er meer onderwijs op locatie mogelijk.
1 2 3 > >>

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi