Laatste nieuws over veiligheidsraad
1 t/m 20 (van 92 artikelen)
30 sep 18:21
Marokko zal in oktober het voorzitterschap van de Veiligheidsraad van de Afrikaanse Unie (AU) op zich nemen.
30 sep 11:26
Moskou heeft materiaal in handen dat erop wijst dat het Westen een rol heeft gespeeld in de breuken in de twee onderzeese Nord Stream-gaspijpleidingen in de Oostzee.
30 sep 4:25
De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties komt vrijdag bijeen over de enorme schade die kennelijk met opzet is aangericht aan de twee gaspijpleidingen in de Oostzee die Russisch gas van Rusland naar Duitsland moeten brengen.
12 jul 15:42
De levering van humanitaire hulp aan Syrië vanuit Turkije kan worden hervat.
6 jul 12:49
De voormalige president van Rusland Dmitri Medvedev heeft woensdag indirect gewaarschuwd tegen een mogelijke nucleaire oorlog als het Internationaal Strafhof Moskou gaat straffen voor vermeende misdaden in Oekraïne.
17 mei 14:09
Afghanistan heeft de onafhankelijke mensenrechtencommissie in het land ontbonden omdat die volgens de Taliban-autoriteiten "niet meer noodzakelijk" is.
6 mei 22:32
Ruim twee maanden na het begin van de Russische invasie in Oekraïne is het de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties eindelijk gelukt voor het eerst met een verklaring te komen over de oorlog daar.
24 apr 1:15
Staffan De Mistura keert binnenkort terug naar Noord-Afrika om opnieuw een oplossing te vinden voor het conflict in de Sahara.
23 apr 23:18
Leden van de VN-Veiligheidsraad hebben opnieuw steun betuigd aan het Marokkaanse autonomieplan voor de Sahara.
5 apr 19:36
De Russische strijdkrachten zijn net als de terroristen van Daesh, zei de Oekraïense president Volodimir Zelenski in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties.
5 apr 13:01
In het eerste proces voor het Internationaal Strafhof (ICC) over oorlogsmisdaden in de Soedanese regio Darfur heeft de beschuldigde oud-militiechef alle beschuldigingen verworpen.
29 mrt 14:54
Het Russische ministerie van Defensie belooft een drastische vermindering van de vijandelijkheden in de richting van de Oekraïense hoofdstad Kiev en de noordelijke stad Tsjernihiv.
29 mrt 14:09
Oekraïne heeft in de onderhandelingen in Istanbul naar voren gebracht dat het gastland Turkije een voorname rol kan spelen in een internationale overeenkomst waarbij Oekraïne veiligheidsgaranties krijgt.
25 mrt 23:55
De Verenigde Staten hebben vrijdag bij de VN-Veiligheidsraad opgeroepen tot strengere internationale sancties tegen Noord-Korea.
17 mrt 22:26
Rusland heeft een stemming in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties over Oekraïne geannuleerd.
17 mrt 16:34
De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft donderdag een resolutie aangenomen om formele banden aan te gaan met de Talibanregering in Afghanistan.
4 mrt 6:55
In Zaporizja, de grootste kerncentrale van Europa, heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een brand gewoed.
1 mrt 21:27
Turkije is niet van plan mee te doen aan internationale sancties tegen Rusland vanwege de oorlog met Oekraïne.
1 mrt 19:59
Algerije is van plan een VN-resolutie te verwerpen waarin Rusland wordt veroordeeld vanwege het militaire offensief in Oekraïne.
24 feb 6:03
Vladimir Poetin is volgens Dmytro Kuleba, de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken, "een volledige oorlog tegen ons begonnen".
1 2 3 > >>

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi