Laatste nieuws over vluchtelingen
21 t/m 40 (van 274 artikelen)
28 aug 13:34
De Britse graffitikunstenaar Banksy heeft geld gedoneerd aan een organisatie die bootvluchtelingen op de Middellandse Zee helpt met een reddingsschip, meldt de Britse krant The Guardian.
18 jul 19:11
Het vluchtelingenkamp al-Hol in het noordoosten van Syrië is een broedplaats voor moslimextremisme geworden.
18 jun 12:27
Het aantal mensen dat op de vlucht is vanwege conflicten, vervolging of andere redenen, is hoger dan ooit, stelt de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR in een jaarrapport.
7 jun 10:26
Griekenland heeft de lockdown die geldt voor vluchtelingenkampen vanwege het coronavirus met twee weken verlengd.
4 jun 12:19
De Immigratie- en Naturalisatiedienst IND heeft verzuimd om voorafgaande aan de uitzetting van een Bahreinse asielzoeker informatie in te winnen bij de Nederlandse ambassadeur in Bahrein.
14 mei 19:08
De voorzorgsmaatregelen rond vluchtelingenkampen zijn aangescherpt, zegt de vluchtelingencommissaris van het land
13 mei 8:51
Het aantal incidenten in asielzoekerscentra (azc) is sinds 2015 toegenomen van meer dan 8000 naar ruim 17.000 vorig jaar.
6 mei 3:47
De Italiaanse autoriteiten hebben het Duitse reddingsschip de Alan Kurdi aan de ketting gelegd, omdat het schip niet aan alle maatstaven zou voldoen.
25 apr 8:49
In een opvangcentrum voor asielzoekers in de Belgische stad Moeskroen zijn vrijdag zeker twee mensen gewond geraakt door een massale vechtpartij.
12 apr 20:44
Nederland moet zich er in Europa sterk voor maken om vluchtelingen van het Griekse eiland Lesbos onder te brengen op cruiseschepen, om zo verspreiding van het coronavirus te voorkomen.
30 mrt 12:08
In overvolle vluchtelingenkampen kan het coronavirus zich snel verspreiden, en daarom begint Stichting Vluchteling een inzameling.
29 mrt 13:33
Zo'n zeshonderd bewoners van een Duits opvangcentrum voor migranten zijn in quarantaine geplaatst.
11 mrt 13:51
Human Rights Watch roept Griekenland op om mensen die bescherming nodig hebben toe te laten asiel aan te vragen
11 mrt 11:09
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zegt dat Turkije de grenzen met de Europese Unie openhoudt, totdat de EU aan alle eisen voldoet.
9 mrt 11:49
Turkije moet vluchtelingen en migranten weghalen bij de grens met Griekenland. Dat zei Europees commissievoorzitter Ursula von der Leyen maandag.
7 mrt 12:52
Griekenland is van plan twee nieuwe, tijdelijke opvangkampen te bouwen. Die dienen ter opvang van vluchtelingen die naar het land zijn gekomen sinds Turkije per 1 maart de grenzen heeft opengezet.
6 mrt 17:26
Het kabinet is niet van plan minderjarige vluchtelingen die zonder familie vastzitten in kampen in Griekenland, naar Nederland te halen.
6 mrt 9:23
De spanning in het grensgebied tussen Griekenland en Turkije blijft om te snijden. Griekse veiligheidstroepen gebruikten wederom een waterkanon om mensen terug te drijven die zich hadden verzameld bij de grens.
5 mrt 13:06
Turkije heeft politiemensen naar de grens met Griekenland gestuurd om te voorkomen dat dat land vluchtelingen terug jaagt naar het Turkse grondgebied.
4 mrt 12:38
Turken schieten volgens Athene met traangas op Griekse grensbewakers tijdens schermutselingen met mensen die illegaal Griekenland proberen binnen te komen.
< 1 2 3 4 > >>

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi